Ardahan'da Doğalgaz Çalışmaları!

Ardahan'da Doğalgaz Çalışmaları!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ''Şehrimize doğalgazın şebekeye verilmesi ile ilgili çalışmalar takvimine uygun aksamadan devam ediyor ve Kasım ayının ikinci yarısında şebekeye verilecektir'' dedi.

Ardahan'da Doğalgaz Çalışmaları!


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ’’Şehrimize doğalgazın şebekeye verilmesi ile ilgili çalışmalar takvimine uygun aksamadan devam ediyor ve Kasım ayının ikinci yarısında şebekeye verilecektir’’ dedi. 


Başkan Köksoy, konuyla ilgili İHA Muhabirine yaptığı açıklamada Doğalgaz’la ilgili büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

 

Başkan Köksoy, doğalgaza yönelik çalışmaların kentin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti;


’’Bilindiği üzere doğalgazla ilgili çok büyük çaba sarfettik, gerek Doğalgaz’ın Ardahan’a getirilmesi için, gerekse geldikten sonra Ardahan’da Doğalgaz ana hatlarının geçirilmesi, abone bağlantılarının önemli yerlerde yapılması ve arkasından bozulan yolların düzeltilmesi ve yolların iyi sıtandartla kaplanmasıyla ilgili, sıcak karışım, kilit parke, doğal taş gibi çalışmaların yaklaşık 4.5 ay içerisinde çalışma günü olarak 100 gün bir mücadelemiz oldu. Bunun’da yüzde doksan itibari ile ana hatlarımızı kapattık, şu an tamiratlarımız, bağlantı onarımlarımız devam etmektedir. Doğalgazla ilgili, şehrimize doğalgazın şebekeye verilmesi ile ilgili çalışmalar takvimine uygun aksamadan devam etmektedir. Çok önceden söylediğimiz ve tekrar ettiğimiz gibi Doğalgaz Kasım ayının ikinci yarısında şebekeye verilecektir. Tesisatını döşeyen vatandaşlarımız, hemşerilerimiz, kamu kurumları doğalgazı kullanabilecek durumda olacaktır. Şu an bugün itibari ile bu söylediklerimizde hiçbir sapma olmamıştır ve takviminde çalışmalar devam etmektedir.’’


Ardahan için Doğalgazın büyük önem taşıdığını fakat toplumda bazı kesimlerin olumsuz yansıttığını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü,


’’Doğalgaz’la ilgili yaptığımız çalışmaları, elbette ki Doğalgaz ana hatlarının çelik boruları, plastik boruları ve kazılar olmaksızın yer altına ışınlama yöntemiyle yapılamayacağı açıktır. Tabi seçim yılında olduğumuz için bunun fesatlığını üretenler de herkesin malumudur. Bu çok alçakça bir yaklaşımdır, çünkü ameliyathane de operasyon geçiren bir hastanın elbetteki kan ve kesilmeyle ilgili çektiği ciddi sıkıntılar vardır. Bıçak yaraları vardır, ilaç ağrıları vardır. Bu Doğalgaz’ın Ardahan’a gelmesi de ana caddelerimizden, talihi caddelerden, sokaklardan geçmesi de ameliyata benzer, operasyon gibidir. Bundan bir rant çıkarmak, bunu suistimal etmek, bundan bize nasıl bir sonuç çıkabilir diye hesap kitap üretmek Ardahan’a yapılmış bir kötülüktür. Kısa vadede saman alevi gibi bir kendini kandıracak yaklaşım sergileyebilirler ama orta vadede halkımız da Ardahan’da bu yaklaşımı sergileyenlerin nasıl rezil olacaklarına şahit olacaklardır. Çünkü Doğalgaz Ardahan için gecikmiş bir yatırımdır ve bugünden itibaren Doğalgazı Ardahan’da kullanılmasını sağlamak Ardahan’ın geleceğine olumlu mesajlar vermektir. Turizmin sosyal hayatını yükselen bir değer haline sokmaktır. Ardahan’da hayatı kolaylaştırmaktır, dolayısıyla bu kadar önemli temiz ve mesaj içeriği yüksek olan bir sistemi suistimal etmek doğru değildir ve halkımızın vicdanına emanet ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

1.20131031105721..gif2.20131031105730..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler