'Ardahan’da Hayvancılık'

'Ardahan’da Hayvancılık'

Ardahan Üniversitesi Göle Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu, Ardahan'ın ilçelerinde "Ardahan'da Hayvancılık” konferansı verecek.

'Ardahan’da Hayvancılık'

Ardahan Üniversitesi Göle Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu, Ardahan'ın ilçelerinde "Ardahan’da Hayvancılık” konferansı verecek.

Yarın başlayacak olan "Ardahan’da Hayvancılık” konferansı sırasıyla Damal, Hanak Posof Göle Çıldır, ilçelerinde gerçekleşecek. Göle Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşundan bugüne kadar Laborant ve Sağlık programında görev yapan Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu, halkın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla bu konferansları gerçekleştireceğini dile getirdi.

Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli geçim kaynağının ‪hayvancılık olduğunu belirten Ayvazoğlu, "Hayvancılıkta doğru bilinen yanlışların bölge insanını sekteye uğrattı. Bu da maddi ve manevi zararlara yol açtığı ortadadır. Hayvancılıkta doğru bilinen yanlışların ancak eğitimle aşılabiliriz. Bu yanlışlar ortadan kaldırıldığı takdirde bölge ekonomisinin de canlanacağı ve bölgede daha refah bir yaşam için katkı sağlayacaktır." dedi.

Ayvazoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayvancılık Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı. Maalesef hayvancılıkla ilgili doğru sanılan yanlışlar dünden bugüne süre geldi. Bu yanlışlar ancak eğitim ile ortadan kaldırabilir. Bu yüzden bende her yıl bu eğitimleri gerçekleştirmeye gayret ediyorum. Ayrıca bölgemiz için hayvancılık politikaları da geliştirilmeli. Hayvancılık günümüzde tamamen dışa bağımlı hale geldi. Bu da bölgemizde ki meraları yok etmeye başladı. Bölgemizde yetişen hayvanların dışarıdan alınan hayvanlardan çok daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek. Doğru hayvancılık politikaları geliştirildiği ve eğitimle bu politikalar desteklendiği takdirde Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler