Ardahan'da Kayak Sezonu Açıldı

Ardahan'da Kayak Sezonu Açıldı

​Ardahan’ın Yalnızçam Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı.

Sezon açılışı için kayak merkezinde tören düzenlendi. Törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Göle Kaymakamı Zafer Oktay ve çok sayıda kayaksever katıldı. Açılış töreninin ardından Vali Deniz ve Başkan Köksoy, yoğun kar yağışı altında kayakseverlerle birlikte 800 metrelik pistte kayak yaptı.

Bakanlar Kurulu kararı ile Yalnızçam Kayak Merkezinin turizm bölgesi ilan edildiğini söyleyen Vali Deniz şunları konuştu:

"Yalnızçam Kayak Merkezinde, yoğun kar yağışı eşliğinde 2016 yılı kayak sezonunu açıyoruz. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen kayak merkezimizde özellikle milli sporcular, milli kayakçılar yetiştirmek istiyoruz. Kayak merkezimiz Ardahan için oldukça önemli bir değerdir. Doğu Anadolu kış koridorları içerisinde bulunan kayak merkezimizin doğası ve karı muhteşem güzellikte. Bizim isteğimiz Ardahan’da herkesin kayak yapmasıdır. Özellikle çocuklarımızın bu spora alışmasını istiyoruz. Buradan önümüzdeki yıllarda şampiyonlar çıkarmak istiyoruz. Tüm kayakseverleri doğası ve karı muhteşem olan Yalnızçam’a davet ediyorum."

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, Yalnızçam Kayak Merkezinin her yönüyle umut vaat ettiğini belirterek şöyle devam etti,

"Yalnızçam Kayak Merkezi, Ardahan’ın kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Buranın kristal karında kayak yapmak çok keyif verici. Hepimizin, bu sporun yaygınlaşmasına destek vermesi lazım. Ben, özellikle Ardahanlıların kış mevsimini kayak yaparak değerlendirmelerini istiyorum." şeklinde konuştu.

Kristal kar kalitesi bakımından Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Yalnızçam Kayak Merkezi’nde sezonun açılması kayak severleri sevindirirken, kar kalınlığı 90 santimi geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler