Ardahan'da Kurtuluş Çalışmaları!

Ardahan'da Kurtuluş Çalışmaları!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, altyapı ve üstyapı da yapılan bütün çalışmaların planlı ve projeli yapıldığını belirterek, çalışmaların kentin kurtuluşu olduğunu bildirdi.

Ardahan'da Kurtuluş Çalışmaları!


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, altyapı ve üstyapı da yapılan bütün çalışmaların planlı ve projeli yapıldığını belirterek, çalışmaların kentin kurtuluşu olduğunu bildirdi.


Başkan Köksoy, gazetecilerle bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarihi sorunları bir bir çözüme kavuşturduklarını dile getiren Başkan Köksoy, altyapı yatırımlarının şehirler için vazgeçilmez olduğunu söyledi.


Ardahan’ın Kurtuluşunu Kurtuluş savaşına benzeten Başkan Köksoy, "Biz bu işe niyetli olduğumuzda ve Belediye Başkanlığı nasip olduğunda dedik ki, Ardahan Türkiye’nin 1920’lerde yaşadığı Kurtuluş savaşını vermek zorunda. Kurtuluş savaşı fikir ve köken olmaksızın o coğrafyanın, manevi bağlılığı ifade ettiği vatan parçasının sosyal, ekonomik ve her anlamda feraha kavuşmasının mücadelesidir. Ardahan’da da maalesef başımızı yere astığımız, üzüldüğümüz, ne olacak bu memleketin hali deyip duvara dayandığımız günlerde bu topyekun mücadeleyi hepimiz kafamızda geçiriyorduk. Allah bize bu görevi nasip etti ve biz memleketin altyapısını, üst yapısını, temel projelerini kanalizasyonu, hayvan pazarı, çamurlu yolları, dere ıslah çalışmaları gibi toplamda 50 trilyon liralık Ardahan’ın kurtuluşu olan bütün projeleri hayata geçirdik." dedi.


Köksoy, yapılan çalışmaların planlı ve projeli olarak yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Bütün işlerimiz plan ve projeli yapılıyor. Şu an yapımı süren, biten ve yapılacak olan projelerin ortalama maliyeti 50 milyon lira. 4 yıllık bir sürede bu kadar yatırım yaptık. Bu rakam bütçemizin çok üzerinde ve Ardahanlı tarihi boyunca görmemiş hizmetleri görecek, görmeye de devam edecek. Bunlarla yetinmeyeceğiz ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz."


Çalışmalarda herkese büyük işler düştüğünü söyleyen Başkan Köksoy, "Bu hizmetlerde sizlere de büyük görevler düşüyor. Bu hizmetleri yapmak kolay değildir. Altyapı yatırımları şehirde yaşayan insanları sıkıntıya sokar. Önce hepimiz isteriz bu yatırımlar ilimize gelsin diye, ancak sonra da ‘Toz oldu, toprak oldu, evimize giremiyoruz’ diye şikayet ederiz. Mutlaka bunlar olacak. Dünyada altyapı yatırımı yapıp da toz olmayan, toprak olmayan bir metot yoktur. Altyapı yatırımlarının kıymeti sonradan anlaşılıyor. Az bir sabır daha gösterebilirsek inşallah şehrimiz; yollarında tozun, toprağın olmadığı, yağmur yağdığı zaman bütün sularının Yağmursuyu şebekesi ile gittiği, musluklarımızdan temiz suyun aktığı bir şehir haline gelecek. Hiçbir zaman hizmetlerin sonu yoktur. Bir hizmet bittiği zaman bir başka hizmet başlayacaktır. Ancak bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, sabrımızı ve metanetimizi gösterdiğimiz sürece bu güzel hizmetlere kavuşacağız." diye konuştu.


Köksoy, bir mahalli gazetede yer alan iddialara da değinerek, "Bu kadar çalışmayı bir arada gören, hazımsızlık çeken bazı kişiler farklı yorumlayarak bu yolların yapımını Cumhurbaşkanının emir verdiğini söylüyorlar. Eğer Ardahan da emirle dilekçeyle nasihatle iş yapılmış olsaydı şuan Ardahan farklı bir konumdaydı bu işler organizasyon meselesidir. Bir yıl öncesinden yer tespiti yapılarak bir plan yapılarak ve ihalesi yapıldıktan sonra günü geldiğinde uygulamaya konulan işlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız tabii ki bize emir verebilir. Cumhurun başıdır emri de başımızın üstündedir ancak böyle bir şey olmamıştır. Bizim için halkımızın beklentisi ihtiyacı en büyük emirdir biz buna göre hareket ediyoruz ve buna göre yol-doğalgaz-kanalizasyon için bir yıl öncesinde çalışmalarımızı netleştirmiştik. Bu tamamen belediyemizin kendi kararları doğrultusunda kendi organlarının kararlarıyla yürütülen hizmetlerdir" dedi.


Ayrıca Başkan Köksoy, ana arterlerin, sathi kaplama yolların, Kurban Bayramına kadar bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

11.20130926124256..gif12.20130926124312..gif


Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler