Ardahanlılar ‘Büyük Buluşma Gecesi’nde Bir Arada

Ardahanlılar ‘Büyük Buluşma Gecesi’nde Bir Arada

Ardahan İl Derneği’nin düzenlediği “Büyük Buluşma Ardahanlılar Gecesi” Kartal’da yapıldı.

Seçkin davetlilerin katıldığı geceye ilgi büyüktü. Yoğun kar yağışına rağmen salon tamamen doldu. İlave masalar kurularak ayakta kalan davetlilerin oturmaları için yer açıldı.

Gecede Ardahan İl Derneği (ARDER) Başkanı Ahmet Demirbaş kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında İstanbul’da yaşayan 600 bin Ardahanlı’ya ulaşılarak güzel şeyler yapmak istediklerini söyleyen Demirbaş, Yönetim Kurulunda yer alan Birim Başkanlarının isimlerini tek tek okuyarak kürsü önüne davet edip toplu fotoğraf çektirdi.

Geceye katılan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Pendik AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Av. Serkan Kaya konuşma yaptı. Gecede Ardahanlı Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan Ardahan’ın tarihi ve kültürü hakkında önemli bilgiler verdi. Gülcemal Fidan’dan sonra başka bir Ardahanlı siyasetçi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bir konuşma yaptı. Yarkadaş konuşmasında; “Bir Karslı olarak, aynı zamanda sayın Ardahan vekilimde burada ama kabul ederse fahri Ardahan ve Iğdır vekili olarak sizi selamlamak için kürsüye çıktım. Sizinle bir arada olmaktan Mustafa Kemal Atatürk’ün parlamentosunda demokrasi mücadelesi vermekten çok mutluyum bundan onur duyuyorum” dedi.

Barış Yarkadaş’tan sonra ARDER Birim Başkanlarından Şenol Polat’ın daveti ile kürsüye birlikte çağrılan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan birlikte kürsüye geldi.

Öztürk Yılmaz’ın ısrarı ile ilk konuşmayı yapan Altunok Öz, 7 Haziran’da Gülcemal Fidan’ın aday olduğu seçimde Ardahan’da vekilliği kazanamadıklarını, ama daha sonraki 1 Kasım’da Öztürk Yılmaz ve Gülcemal Fidan birlikte çalışarak Ardahan’da bir vekil çıkarmayı başardıklarını bu güzelliği birlikte çalışarak elde ettiklerini söyleyerek bu dayanışma ve birlikteliği örnek gösterdi.

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz yaptığı konuşmada Göç olgusunu dile getirdi. Türkiye’nin en ücra köşesinden göç edip gelen Ardahanlıların burada ayağa kalktıklarını, burada güçlendiklerini bu güç ve kuvvetlerini Ardahan için de seferber edeceklerini söyledi.

Gecede son konuşmayı AK Parti Pendik İlçe Başkan Yardımcısı Av. Serkan Kaya yaptı. Kaya yaptığı konuşmada Ardahanlı kimliğini siyasi kimliklerden daha üstün tutarak hangi partiden olursa olsun hep birlikte Ardahan için çalışmak gerektiğini söyledi.
Gecenin Sunumunu Zekeriya Dede’nin Kızı Fulya Dede ve Ardahan Birim Başkanlarından Deniz Aydemir yaptı. Geceye Zekeriya Dede’nin yetiştirdiği Halkoyunları ekibi, Davul Zurna ekibi, Sanatçılar Yener Yılmazoğlu ve Turgay Demir türküleriyle renk kattı.

Geceye Katılan davetliler ise şu isimlerden oluştu:

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, AK Parti Pendik İlçe Başkan Yardımcısı Av. Serkan Kaya, KAI Vakfı Başkanı Yılmaz Ulubeyi, İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, KARDER Başkanı Orhan Çerkez, Terekeme Karapapak Türkleri Dernek Başkanı Engin Aybirdi, AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Selçuk Kaya, AK Parti Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, FOX TV Müdürü Doğan Şentürk, Çekmeköy KAI Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Önder Ulutaş, Halis Gerbağa, Taşbaşı Köyü Dernek Başkanı Çetin Yıldırım, Damlıca Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Karasu, Taşdeğirmen Köyü Dernek Başkanı Yaşar Kızılaraba, Eski Beyrehatun Köyü Dernek Başkanı, Aşık Şenlik Köyü Dernek Başkanı, Rahmetli Sırrı Çelik’in eşi Gülmine Çelik, Sanatçılar Ozan Korkmaz İkan, Özcan Burcalı. Gazeteciler Mustafa Küpeli, Burhan Görken, Durmuş Acar ve birçok seçkin davetli katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler