Arılı Kovan Desteklemesi

Arılı Kovan Desteklemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla 1000 adet arılı kovana sahip asıl birlik üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Arılı Kovan Desteklemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla 1000 adet arılı kovana sahip asıl birlik üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Bakanlıkça saf arı ırkının korunması ve ıslah çalışmalarının sağlanabilmesi, arı ırklarının geliştirilmesi, ülkemizde bal üretiminin kalitesinin ve veriminin artırılabilmesi, arılıkların kayıt altına alınabilmesi için destekleme ödemesi yapılmakta.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla 1000 adet arılı kovana sahip asıl birlik üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacak.

Bu çerçevede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce İl genelinde yapılan çalışma ile 2013 yılında 463 işletme sahibinin 58 bin 682 adet arılı kovanına 469 bin 456 TL hak ediş düzenlendi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler