Arpaçay Göldalı Köyü Derneği 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Çanakkale’de andı

Arpaçay Göldalı Köyü Derneği 100. Yılında Çanakkale Şehitlerini Çanakkale’de andı

Arpaçay Göldalı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 220 üyesiyle Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti.

İstanbul’da ikamet eden Göldalı köylüleri kadınlarıyla, çocuklarıyla, yaşlısı ve gençleriyle adeta Çanakkale’ye çıkarma yaptı. 

18 Nisan 2015 Cumartesi  23:30 da 6 otobüs ile Taşdelen Dernek lokalinden hareket edildi. Sabah saat 06.30 da Eceabat’a ulaşan Göldalı köylüleri burada  topluca kahvaltı yaptıktan sonra her araç için bir rehber aldı.   inanılmaz kahramanlık destanlarının yazıldığı, neredeyse her metre karesinde bir şehidin yattığı bu toprakları ziyaret turu Eceabat’tan başladı. İnançla kazanılan bir zaferin  öyküsü  yerinde ve mekanında  rehberlerin anlatımıyla , o günlerin ruhuyla dinlendi.

Eceabat’tan hareket eden araçların ilk durağı Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılan  Kilitbahir kalesi ve Namazgah Tabyalarıydı. Kilitbahir kalesine düşman tarafından  atılan top ve patlamayan merminin bulunduğu yer görüldükten sonra, tüm arkadaşları şehit olan Seyit onbaşının 212 Kg’lık top mermisini kaldırdığı yer , bu son mermi ile düşman gemisinin vurulması rehberin anlatımı ile dinlendi.

Yaralıların tedavi olduğu Sargı Yeri ve tedavi edilemeyen ağır yaralıların bir ağacın altında ellerinde su ve başlarına dikilen grevli askerin yanında şehit olmayı beklemeleri anlatıldı.

Bir sonraki durak Şahin Deresi Şehitliği, sonrasında Çanakkale Şehitleri Abidesi  burada verilen öğle yemeği ve dinlenmeden sonra  , yeni kuvvetler gelinceye kadar canları pahasına direnen ve düşmana geçit vermeyen ,tamamı şehit olan 57. Alay Şehitliği,  ardından Atatürk’ün düşmanı gözetleme yeri, saatinin  misket mermileriyle isabet aldığı yer ,Conk Bayırı ve  siperler gezildikten sonra Çanakkale şehitliği  turu tamamlanarak 6 otobüsten oluşan kafile 19 Nisan akşam 20: 30 da  Dernek lokaline döndü.

İstanbul’da ikamet eden Arpaçay Göldalı Köylüleri, Çanakkale’yi geçilmez kılan, canları pahasına korudukları vatan topraklarını bize emanet eden şehitlerimizi, şehadetlerinin 100. yılında Çanakkale’de anmaktan ve onlar için şehit düştükleri  topraklarda  dua etmekten mutluydular,  çünkü onlara karşı minnet borçlarını bir nebze olsun  yerine getirdiler.

Göldalı Köyü Derneği  iki otobüs ile,100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini anmak için Sarıkamış’a gitmiş oradaki anma programlarına da katılmıştı.

Arpaçay Göldalı Köylüleri  kendilerine bu imkanı sağlayan ve başarılı bir organizasyonu gerçekleştiren

Göldalı Köyü Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aras, Yönetim Kurulu Üyeleri Veyis Görken, Muhammet Koçyiğit, Öztürk Şale, Recep Şahin, Osman Karakaya, Fezayir Gökbulak’a ,

Kadınların bu geziye katılmasında aktif olarak çalışan Kadın Kolları Komitesi Başkanı Birsen Görken’e Kadın Kolları Komitesi üyeleri  Yeter Koçkaroğlu, Rahime Yıldız, Türkan Koçyiğit,  Yemen Kara, İsmigül Karakaya, Emine Gökbulak ‘a

Ayrıca katkıları için Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yunus Görken’e, Çekmeköy AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray’a,  Ataşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez’e Teşekkür ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler