Arpaçay Protokolü Aşura Gününde Meydancık Köyündeydi

Arpaçay Protokolü Aşura Gününde Meydancık Köyündeydi

Muharrem ayı münasebetiyle, Arpaçay Kaymakamlığı himayesinde ilçe Müftülüğü ve Meydancık Köyünün de katkılarıyla Meydancık köy camiinde “Hz. Hüseyin (r.a.)'in Şehadeti” konulu program düzenlendi.

Arpaçay Protokolü Aşura Gününde Meydancık Köyündeydi

Muharrem ayı münasebetiyle, Arpaçay Kaymakamlığı himayesinde ilçe Müftülüğü ve Meydancık Köyünün de katkılarıyla Meydancık köy camiinde “Hz. Hüseyin (r.a.)’in Şehadeti” konulu program düzenlendi.

Programa Kaymakam Faruk Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Savcı ve Hakimler, Daire Amirlerinin yanı sıra köylüler ve çevre köylerden yoğun katılım oldu.

Saat 10:00’da başlayan program kapsamında ilçe Müftülüğü görevlilerinin okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve şiirler katılımcılara duygulu anlar yaşatırken, akabinde Meydancık köyü muhtarı Bahtiyar Kaya’nın takdim konuşmalarından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Kaymakam Faruk Erdem yaptı. Erdem konuşmasında; Kerbela vakasına ve yaşanan üzücü olaylara değinerek insanlık tarihinde yaşanmış olan en acı katliamlarından biri olan Kerbela ile ilgili olarak aklıselim her insanın bu acıyı yüreğinde yaşaması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmalarının devamında, islam aleminin en acı günlerinden biri olan bu özel günde burada bir araya gelerek ortak acımızı birlik içerisinde paylaşmaktan dolayı son derece memnun olduğunu ifade etti. Programın devamında kürsüye çıkan ilçe Müftüsü Ahmet Gözcü de Muharrem ayının İslam ve Peygamberler tarihindeki boyutundan bahsederek Kerbela Olayının yüzyıllara damgasını vurmuş hüzünlü bir olay olduğunu belirtti. Bu matem ayı içerisinde Ehlibeyt için ağıtlar, mersiyeler söylenip matem tutulduğundan bahseden Gözcü, tarihte yaşanmış olan bu üzücü olaydan Müslüman aleminin ders çıkarması gerektiğini ifade etti. İslam alemi içerisinde her daim bozguncuların olduğunu, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanların olduğunu ve Müslümanların bu tarz oyunlara gelmeden hiçbir şeyin birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasına müsaade etmememiz gerektiğini belirtti.

Sonrasında hep birlikte Kerbela şehitleri için okunan duaların ardından Kars Hz. Ali Camii din görevlisinin yaptığı konuşma ve köy gençlerinin gerçekleştirdiği sinezen ve mersiyelerin ardından program sona erdi. Daha sonra Kaymakamımız ve bazı daire amirleri Taşdere köyüne de giderek köylüleri Aşura Günü nedeniyle ziyaret etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler