Arpaçay'da 23 Nisan coşkusu

Arpaçay'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ülkede olduğu gibi Kars’ın Arpaça’da sabah saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Çelenk töreni sonrası geleceğimiz olan minik öğrenciler Kaymakamlık, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını ziyaret etti ve temsili olarak makam koltuğuna oturdular. Makam sahipleri miniklere devrettiği makamlarında misafir pozisyonunda kalırken makamı teslim alan minikler ise akıl dolu konuşma ve davranışları ile beğeni topladı.

İlçe genelinde yaşanan sağanak kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle kutlama etkinlikleri Arpaçay YBO kapalı halı sahaya alınırken buradaki programa da protokol ve halktan yoğun katılım gerçekleşti. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve uzun zamandır okullarımızda miniklerin bayram için yapmış oldukları çalışmalarla hazırladıkları folklor, oratoryo, dans ve çeşitli gösteriler kutlama yerinde renkli ve keyifli görüntülere sahne oldu. Son bölümde ise yıl boyunca düzenlenen müsabakalar ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize hediyelerinin verilmesiyle program sonlandırıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler