Arpaçay’da Açık Kapı Günleri Başladı

Arpaçay’da Açık Kapı Günleri Başladı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı'nın himayesinde, Arpaçay Müftülüğü'nün organize ettiği ve daha önce duyurusu yapılan Açık Kapı Günleri, ilçe Müftülüğü tarafından daire amirlerine yönelik tanıtım ve izlenecek yolla ilgili yapılan bilgilendirme toplantısıyla başl

Arpaçay’da Açık Kapı Günleri Başladı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı’nın himayesinde, Arpaçay Müftülüğü’nün organize ettiği ve daha önce duyurusu yapılan Açık Kapı Günleri, ilçe Müftülüğü tarafından daire amirlerine yönelik tanıtım ve izlenecek yolla ilgili yapılan bilgilendirme toplantısıyla başladı.

Toplumun her bir ferdinin yaygın eğitim faaliyetlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak ve ilmi, dini, ahlaki, kültürel değerler gibi konularda bilinçlendirmek için camii içerisinde özel oluşturulan bölümde etkileşimli vaaz sistemiyle yapılacak Açık Kapı Projesinin ilk toplantısı Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, İl Müftüsü Mehmet Genç ve kurum amirlerinin katılımıyla Arpaçay Yeni Merkez Camii’nde yapıldı.

İlk olarak camii içerisinde toplantı salonunun kurulmasıyla başlatılan proje, ilk gün olmasına rağmen kurumlardan ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Randevu talepleri alınmaya başlanan projede, bir yıl boyunca toplumun her inançtan ve kesiminden vatandaşlara camii kapıları sonuna kadar açılarak  din adına akıllarda soru işareti bırakan tüm sorular cevaplandırılacak. Toplantıların hepsinde alanında uzman kişiler sunum yaparken, tüm seanslar soru-cevaplı olacak. Camii içerisinde özel olarak yapılan odanın toplantı odası şeklinde dizaynı yapılırken katılımcılara da içecek ve aperatif ikramlarda bulunulacak.

Yürütülen proje ile ilgili olarak İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü; içeriği itibariyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin  çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın kısacası toplumumuzun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Vatandaşların dini anlamda merak ettikleri her konuyu doğru bilgi ile daha iyi verebilmek amacıyla projeyi hazırladıklarını ifade ederken, ister kamu kuruluşu personeli, ister okul öğrencisi ya da öğretmeni, ister köyden bir vatandaş olsun size uyan toplantı tarihi, konusu ve grup sayısını belirleyip Müftülükten randevu alınmasıyla kendilerine özel olarak bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini söyledi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem de projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra başta ilçe Müftülü olmak üzere emeğe geçenlere ve katılımlarından dolayı İl Müftüsü Mehmet Genç’e teşekkür etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler