Arpaçay'da Anlamlı Anneler Günü

Arpaçay'da Anlamlı Anneler Günü

Arpaçay Kaymakamlığınca düzenlenen Anneler Günü, ilçe merkez ve köylerinden gelen annelerin katılımıyla Arpaçay YBO salonunda kutlandı.

Arpaçay'da Anlamlı Anneler Günü

Arpaçay Kaymakamlığınca düzenlenen Anneler Günü, ilçe merkez ve köylerinden gelen annelerin katılımıyla Arpaçay YBO salonunda kutlandı. Programa özel olarak davet edilen şehit ve gazi yakını anneler, ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından özel olarak tahsis edilen araçlarla evlerinden alındı.

Şehit ve gazi yakınları programdan önce İlçe Jandarma Komutanlığına getirilerek Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ve ilçe Jandarma Komutanı Bülent Çırağ tarafından Anneler Günü kutlandı. İlçe Jandarma Komutanlığında bir süre misafir edilen annelerle vatani görevini yapan askerler arasında yaşanan diyaloglar duygu dolu anlar yaşattı. Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem de kendilerini anneleri gibi gördüklerini ifade ederek şehit yakını bir anneye çiçek vererek Anneler Gününü kutladı. Jandarmadaki kısa kutlamanın ardından Anneler Günü kutlaması için Arpaçay YBO'ya geçildi. Anneler burada ilçe merkezinden ve köylerinden gelen diğer anneler tarafından çiçeklerle karşılandı. Buradaki programda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semra Çelik Bulut, günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptıktan sonra toplu olarak yemeğe geçildi. İkramların ardından fedakarlığı ile yılın annesi seçilen Zennure Çiftçi’ye Yılın Annesi plaketi Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem'in eşi Mehtap Erdem tarafından verildi. Annelere daha önce hazırlanan sürpriz hediyeler verilirken, anneler arasında yapılan hediye çekilişlerinde yaşanan renkli anlar gözlerden kaçmadı. Programın devamında Arpaçay Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Elif ÇİMEN’in hazırlamış olduğu müzik dinletisi büyük beğeni toplarken, çocuklardan oluşan koro da annelerine sürpriz yaparak mini bir konser sundu. Konser sonrası ise anneler toplu olarak şarkılar, türküler eşliğinde halay çektikten sonra program bitirildi.

En yüce, en masum ve en temiz duyguların sahibi annelerimizin Anneler Gününü bir kez daha kutluyor, tüm katılımcılara ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. karsmanset.com

img_0001.jpg

img_0010.jpg

img_0037.jpg

img_0089.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler