Arpaçay'da Anlamlı İftar

Arpaçay'da Anlamlı İftar

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem tarafından ilçede yaşayan şehit ve gazi yakınlarının onuruna ilçe merkezinde iftar yemeği verildi.

Arpaçay'da Anlamlı İftar

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem tarafından ilçede yaşayan şehit ve gazi yakınlarının onuruna ilçe merkezinde iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Kaymakam Faruk Erdem ile eşi Mehtap Erdem’in yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı, Belediye Başkanı, Hakim-Savcılar, daire amirleri ve şehit-gazi yakınları katıldı. 

Arpaçay'da yaşayan Şehit ve Gazi aileleri ile kurum amirlerini bir araya getiren iftar yemeğinde Şehit ve Gazi Aileleri iftar yemeğinin düzenlendiği restorana kendilerine tahsis edilen araçlarla getirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semra Çelik Bulut ve kurum amirleri tarafından kapıda karşılanan misafirler ile iftar öncesi samimi sohbetler yapıldı. Okunan ezan ile birlikte ilçe Müftüsü Ahmet Gözcü'nün okuduğu iftar duasının ardından katılımcılar oruçlarını açarken minik misafirler de ortama renk kattı.

Düzenlenen iftar yemeğinde, masaları dolaşarak misafirlere tek tek hoş geldiniz diyen Kaymakam Erdem yemek sonrası bir konuşma yaptı. Konuşmasında; Ramazan'ın ilk toplu iftarını şehit-gazi aileleri ile yaptığını ve devletin Arpaçay ilçesini kendisine emanet ettiği bir Kaymakam olarak böyle bir ortamda bulunmaktan onur ve şeref duyduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında; bugün burada oluş sebebimizin şehit ve gaziler olduğunu, onlara en büyük zül olacak şeyin ise unutulmak olduğunu söyleyerek, hemen her programda aziz şehitlerimizin hatıralarını yad ettiklerini ve bugün de rahmetle andıklarını ifade etti. Ayrıca bu ortamda makamı ne olursa olsun bulunan herkesten daha ulvi ve yüce makamlara sahip olan şehit ve gazilerin yakınlarına da onlarla gurur duymaları gerektiğini söyledi. Gerek devlet olarak gerekse de millet olarak şehit ve gazi yakınlarına çok güzel hizmetlerin yapıldığını belirten Erdem, bu kutsal sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak her zaman onların yanında ve hizmetinde olduklarını söyledi. 

Yemek sonrası içilen çaylar ve yapılan sohbetler sonrası Cumhuriyet Meydanında çektirilen hatıra fotoğraflarında gece ölümsüzleştirilirken, misafirler araçlarla tekrar köylerine bırakıldı. 

dsc_1143.jpg

dsc_1168.jpg

dsc_1175.jpg

dsc_1153.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler