Arpaçay’da Çobanlık ve Sürü Yönetimi Kursu başlıyor

Arpaçay’da Çobanlık ve Sürü Yönetimi Kursu başlıyor

Çobanlık ve Sürü Yönetimi kursu için başvurular başladı.

Arpaçay’da Çobanlık ve Sürü Yönetimi Kursu başlıyor

Çobanlık ve Sürü Yönetimi kursu için başvurular başladı.

Temel geçim kaynağının hayvancılık olduğu bölgede, çobanlık mesleğini yapan vatandaşların mesleği daha bilinçli ve profesyonel şekilde icra etmeleri amacıyla gerçekleştirilecek kursta kursiyerlere uzman personeller tarafından bilgiler aktarılacak. Bölgede bulunan hayvan türleri, hayvanların tanıtımı ve hayvan sağlığı konusunda detaylı olarak bilgiler verilecek olup, kurs sonunda kursiyerlere Çobanlık ve Sürü Yönetimi Sertifikası verilerek almış oldukları eğitim belgelendirilecek.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Arpaçay İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü projeye İlçe genelinde başvuran vatandaşlar arasından sözlü mülakatla belirlenecek toplam 15 kursiyer alınacak. Kursa katılmak isteyen vatandaşların 05.06.2014 tarihinde mesai bitimine kadar Arpaçay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden online olarak başvurmaları gerekmekte.

Başvuru şartları ve kurs hakkında detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir. Tüm vatandaşlara duyurulur.

KURS HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

- Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

- Bu kurs için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.

- Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyorsanız kursa katılamazsınız.

- Kursa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.

- Durumları kursu takibe elverişli olmadığı için ilişiği kesilenler, devam ederken kursun iptal edilmesinden dolayı mezun olamayanlar ile hastalık hali, askerlik, tutukluluk, hamilelik/doğum, işe giriş ve kursa devamı engelleyebilecek ikametgah değişikliği, doğal afetler, eğitim esnasındaki iş kazası nedenleri dışında mazeretsiz olarak kurstan ayrılan kursiyerler 24 ay geçmeden herhangi bir kurs veya programdan yararlandırılmaz.

- Devam ettiğiniz her bir kurs günü için 20,00 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.

- İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez. (Hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız her gün için 20,00 TL’yi almaya devam edersiniz.)

- Kursa başlamadan önce kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.

- Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz! Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 6 ay geçmeden hiçbir şekilde başka bir kursa katılamazsınız.

- Kurslardan mezun olan kişiler aynı meslekte olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi fiili olarak yüz altmış günü geçemez.

- İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.

- Program süresi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminiz ile bakmakla yükümlü olunanlar dışındaysanız genel sağlık sigortası priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.

- Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MYK belgesi veya MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.

Önceki ve Sonraki Haberler