Arpaçay’da Kermes ve Şenlik

Arpaçay’da Kermes ve Şenlik

Arpaçay Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen kermes ve yıl sonu şenliği protokol ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Arpaçay’da Kermes ve Şenlik

Arpaçay Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen kermes ve yıl sonu şenliği protokol ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kermesin açılışına Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, ilçe protokolü, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelasını minik öğrenciler keserken birbirinden lezzetli yiyecekler katılımcıların beğenisine sunuldu. Katılımcılar stantları gezip yiyeceklerin tadına bakarken, hazırlanan ikramlar tadanlardan tam not aldı. Kermes gün boyu okul bahçesinde durup gelen misafirlerin beğenisine sunuldu. 

Kermes açılışı sonrası okul öğrencileri tarafından sene boyunca çalışılıp hazırlanan birbirinden eğlenceli gösteriler düzenlendi. Renkli anların yaşandığı gösterilerde Atatürk İlkokulu Müdürü Koray Senger'in yaptığı açılış konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı Dağlar Kızı Reyhan isimli ront, okulun minik izcilerinin hazırlamış olduğu izcilik rontu, şemsiye dansı, Aşkım Baksana Bana oyunu, Vay Halime oyunu, Roman Havası oyunu, ıspanaklı yumurta oyunu, Artvin Düz Horonu sergilendi. Okul korosunun gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla son bulan etkinlikte çocukların sergiledikleri eşsiz sunumlar misafirler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Öğrenci velilerinin tanışması, kaynaşması ve okulun daha güzel bir hale getirilmesi amacıyla düzenlenen kermeste hazırlanan birbirinden lezzetli ev yemekleri, tatlı ve tuzlu çeşitleri gelenlerin beğenisine sunuldu.

Çocuklarının öğrenim gördüğü okul için bir araya gelen veliler kermeste kurulan stantların başında bulunarak gelen misafirlere kendi elleri ile hizmet ettiler. Kermeste stantları tek tek dolaşarak velilerimiz ve öğrencilerimizle uzun süre sohbet eden Apaçay Kaymakamı Faruk Erdem; öğrenci, öğretmen ve velilerin okulu bu denli sahiplenerek böylesi anlamlı bir amaç için bir araya gelmelerinin önemine değinerek, yapılan kermeste emeği geçenleri tebrik etti. karsmanset.com

dsc_0094.jpg

dsc_0086.jpg

dsc_0104.jpg

dsc_0124.jpg

dsc_0127.jpg

dsc_0129.jpg

unnamed-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler