Arpaçay'da Komşuluk Ziyareti

Arpaçay'da Komşuluk Ziyareti

Kars'ın Arpaçay İlçesinde uygulanmakta olan Komşuluk Projesi kapsamında resmi kurumlar tarafından yapılan ziyaretler hız kesmeden devam ediyor.

Arpaçay'da Komşuluk Ziyareti

Kars’ın Arpaçay İlçesinde uygulanmakta olan Komşuluk Projesi kapsamında resmi kurumlar tarafından yapılan ziyaretler hız kesmeden devam ediyor.

Projeye göre ilçedeki aileler kamu kurumlarıyla komşu olarak eşleştirilerek kurumlar tarafından bu ailelere yönelik olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında Arpaçay Tapu Müdürlüğü ile daha önce komşu aile olarak eşleştirilen Akçalar Köyünden Fikar Eren isimli vatandaşa tapu personeli tarafından komşuluk ziyaretinde bulunuldu. Tapu Sicil Müdürü Ertaç Sevinç ve beraberinde tapu müdürlüğü çalışanlarının ziyaret ettiği Fikar Eren, misafirlerini kapıda karşılarken yapılan ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade etti. İlk kez böylesi güzel bir uygulama ile karşılaştıklarını ve halinin hatırının sorulmasından son derece memnun kaldıklarını ifade eden Fikar Teyze, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini iletti.

Ziyarette personeller ve komşu aile arasında geçen sıcak sohbetler ise yılların komşuluklarını aratmayacak derecede samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Ziyarette çeşitli sebeplerle sorunlarını yetkili kurumlara iletemeyen ailenin isteklerini de not alan Tapu Müdürü Sevinç, sıkıntılarla tek tek ilgilenip gereken kurum ve kişilerle bağlantıya geçeceğini ifade etti. Tapu personeli anlamlı ziyaret sonrasında komşu aile ile tekrar buluşmak üzere gün alırken, ev sahipleri de personelleri kapıya kadar uğurladı.

Komşuluk projesi ilçemizdeki resmi kurumların resmi sıfatının ötesinde vatandaşla daha samimi olmasını sağlamak amacıyla her kuruma bir veya daha fazla aile eşleştirilmek suretiyle uygulanıyor. Yıl boyunca aileye çeşitli ziyaretlerde bulunan kurum personelleri hem komşuluk hukukunu geliştirirken, ailenin dert ve sıkıntılarıyla da ilgileniyor. Çözülmesi gereken sorunlar ise daire amirleri tarafından ilgili kurumlara iletilerek takibi sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler