Arpaçay'da Kurtuluş Coşkusu!

Arpaçay'da Kurtuluş Coşkusu!

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Gün boyunca ilçe merkezinde çeşitli yerlerde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde devam eden kutlama programlarında, ilk olarak Atatürk Anıtına çelenkler konularak Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından günün anlama ve önemini belirten konuşmaların akabinde mehter takımı tören geçişi gerçekleştirdi. Tören geçişi sonrasında ise Arpaçay’ın mahalli aşıkları atma türküleri ve şiirleri ile izleyicilere neşe dolu anlar yaşattı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlama törenlerine akşam ise Arpaçay Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi damga vurdu. Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluş törenleri, Kaymakam ve öğrenciler tarafından havai fişek gösterisi eşliğinde dilek balonları uçurması ile son buldu. Kutlama esnasında Kaymakam Önder tarafından uçurulan dilek balonu ağaca takılırken, çocuklar ise ağaca çıkarak balonu takıldığı yerden kurtardı.

Kutlama etkinlikleri sonunda açıklama yapan Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, “Bu güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını büyük bir gururla, onurla kutluyoruz. Gündüz saatlerinde başladığımız etkinliklerimiz havai fişek gösterisiyle son buldu. İnşallah bu memleketlerimiz bir daha kurtuluş günü yaşamayacaklardır, düşmanın da bunu çok iyi bilmesi gerek. Türk halkı vatanına milletine her daim sahip çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

“Kurtuluş günlerinde Serhat şehri olmamızın da etkisiyle bölgemiz bir nevi harp sahası olmuştur” diyen Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Atalarımız, Çanakkale başta olmak üzere bütün harp sahalarında göstermiş oldukları yurt savunmasıyla, mücadeleyle bize bu güzel vatanı armağan ettiler. Bize bu güzel vatanı armağan eden ecdadımızın mekanı cennet olsun. Allah bize bir daha bu kurtuluş günlerinin tekrarını yaşatmasın. Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde gün içerisinde çeşitli etkinlikler yaptık. Bölgemizin gelenek ve göreneklerini yansıtan aşıklarımız vardı, ikramlarımız oldu, Kafkas oyunları gibi güzel etkinliklerin ardından akşam düzenlenen havai fişek gösterisi ile nihayet buldu. Başta Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder olmak üzere, bu etkinliklere katkı sunan ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyor, Arpaçay’ın kurtuluşunun 95. yılını kutluyorum.” dedi.

AK Parti Arpaçay İlçe Başkanı Zeki Elma ise etkinlik sonunda şunları söyledi; “Ecdadın bize bıraktığı mirası korumak adına etkinlikler düzenliyoruz. Başta kaymakamımız, belediye başkanımız olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah ülkemize sahip çıkma adına, birliğimizi koruma adına, milli duygularımıza sahip çıkma bilincinde hareket ederek etkinliklerimizi her yıl devam ettireceğiz.”

Törene; Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Elma, kurum daire ve amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

arpacayda-kurtulus-coskusu!-(1).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(2).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(3).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(4).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(5).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(6).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(7).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(8).jpgarpacayda-kurtulus-coskusu!-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler