Arpaçay’dan haberler

Arpaçay’dan haberler

2014 Yılı Kömür Yardım Başvuruları Hakkında

Arpaçay’dan haberler

2014 Yılı Kömür Yardım Başvuruları Hakkında

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca önümüzdeki kış ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik dağıtılacak kömür yardımı başvuruları için son tarih 30 Mayıs 2014 Cuma günü olarak belirlendi.

Mağdur olunmaması için ihtiyaç sahibi vatandaşların belirtilen tarihe kadar kimlik fotokopileri ile birlikte şahsen Arpaçay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığına başvurmaları gerektiğinden bu tarihten sonra yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı vurgulandı.

Ayrıntılı bilgi için: Arpaçay SYDV Başkanlığı - 0474 2812126

2. GELENEKSEL KAYMAKAMLIK SATRANÇ TURNUVASI

İlçede ikincisi düzenlenen Arpaçay Kaymakamlığı Geleneksel Satranç Turnuvası, Arpaçay Yatılı Bölge Okulu’nda, 12 okuldan toplam 76 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

İlçede bulunan İlkokullar, Ortaokullar ve Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla 3 farklı kategoride gerçekleştirilen turnuvada öğrencilerin satranç sporundaki yetenekleri ve çekişmeli müsabakalar izleyenlere zevkli anlar yaşattı.

Turnuvada ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlatan Kaymakam Faruk Erdem, bir süre müsabakaları salonda takip etti. Kaymakam Erdem, çocukların zihinsel gelişiminde oldukça önemli yere sahip satranç sporunun ilçemizde bu kadar önemsenmesinin ve istenilen noktaya gelmesinin önemli olduğunu, ülke genelinde sınırlı sayıda açılan satranç antrenörlüğü kurslarından birinin de Arpaçay’da açılmasının çok isabetli olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında ilerleyen zamanlarda öğrencilerimizin bölgesel ve ulusal karşılaşmalarda başarı sağlayacaklarına inandığını belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

İlkokullar arasında ilk üç derece sırasıyla Ece Kızılkaya, Yaren Demir ve Ali Karakuzu’nun olurken ortaokullarda Fırat Mert, Denizhan Kaya ve Tahir Çiftçi; liselerde ise Faruk Aydın, İbrahim Demir ve Kadir Ocakverdi ilk üçe girdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Satranç Komitesi üyeleri tarafından verildi.

HARAKANİ HZ. İLÇEMİZDE İLK KEZ ANILDI

Arpaçay’da bu yıl ilki düzenlenen Ebu’l Hasan Harakani’yi Anma Programı Kaymakam Faruk Erdem, daire amirleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Arpaçay İmam Hatip Lisesi rehber öğretmeni Tuncay Gülen tarafından Seyyit Ebul Hasan-ı Harakani Hazretlerinin hayatı ve görüşlerini içeren bir konuşma yapıldı. Gülen; Kars’ın saklı değerlerinden birisinin de Harakani Hazretleri olduğunu,‘‘Her kim Ebul Hasan’ın kapısına gelirse, ekmeğini verin ve inancını sormayın. Eğer Allah katında ruh taşımaya layıksa, Ebul Hasan’ın sofrasına elbette layıktır.’’ diyen Harakani’nin hümanistik felsefenin de kurucusu olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Anma programının devamında, Harakani Hazretlerinin hayatını içeren slayt gösterimi katılımcılara sunulurken, Arpaçay İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emrullah Güney’in Kur’an tilaveti ve Hazal Ülker’in Seyyit Ebul Hasan Harakani adlı şiiri dinleyiciler tarafından beğeni topladı. Öğrencilerinden oluşan ilahi korosu dinleyicilere hazırladıkları ilahi dinletisini sundu ve katılımcılar tarafından uzun süre alkış aldı. Program; Harakani Hazretleri ile Gazneli Mahmut’un konuşması ve öğrencilerin 3. Murat döneminde Seyyit Ebul Hasan-ı Harakani Hazretlerinin mezarının bulunmasını anlatımıyla sona erdi. Programda emeği geçen Arpaçay İmam Hatip Lisesine de teşekkür edildi.

KAYMAKAMLIK FUTBOL TURNUVASI

Kurumlar, köyler ve öğretmenler arası olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek Kaymakamlık Halı Saha Turnuvası fikstürü katılımcıların nezaretiyle çekilen kuraların ardından toplam 26 takımın mücadele edeceği karşılaşmaların ilki 24 Nisan 2014 Perşembe günü saat Arpaçay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kapalı halı sahasında başladı.

İlk turun eleme usulü yapılacağı karşılaşmalarda 2. turda takımlar puan usulü mücadele edecekler ve yapılan karşılaşmalarda puan olarak birinci olan takımlar kupayı almaya hak kazanacaklar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler