Arpaçay’ın yenilenen vakıf binası hizmete açıldı

Arpaçay’ın yenilenen vakıf binası hizmete açıldı

Kars'ın Arpaçal ilçesinde uzun bir süre devam eden tadilat ve yenileme çalışmaları bitirilerek Arpaçay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yenilenen yüzüyle protokol ve halkın katılımıyla hizmete açıldı.

Arpaçay’ın yenilenen vakıf binası hizmete açıldı

Kars’ın Arpaçal ilçesinde uzun bir süre devam eden tadilat ve yenileme çalışmaları bitirilerek Arpaçay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yenilenen yüzüyle protokol ve halkın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılışta Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem başta olmak üzere hakim-savcılar, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş hazır bulunurken açılış kurdelasını Kaymakam Erdem kesti. Açılış öncesi bir konuşma yapan Erdem; yapılan çalışmaları anlatıp, vatandaş odaklı hizmet anlayışı için tasarlanan yeni konsept hakkında bilgi verdi. Daha önce banko sistemi ile hizmet verildiği için vatandaşların yardımlardaki gizlilik haklarının çeşitli sebeplerle ihlale maruz kalabildiğini ancak yeni masa sistemi ile bu sıkıntıların minimuma indirileceğini ifade etti. Konuşma sonrası binanın açılışı yapılarak bina gezildi ve ziyaretçiler için hazırlanan kanepeler ve içecekler ikram edildi. Ayrıca gün boyunca ziyaretçilere yapılan yeniliklerle ilgili projeksiyon eşliğinde görsel sunum yapıldı. Yoğun katılımın sağlandığı açılışta yeni hizmet binası katılımcıların büyük beğenisini kazanarak ziyaretçilerden tam not aldı.

Vakıf binası, atıl durumda devralınmasının sonrasında geçirmiş olduğu çeşitli tadilatlarla vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına gerek bina olarak, gerek cihaz olarak modern bir hale getirildi. İki aydır yapılan restorasyon çalışmalarıyla çatı, zemin, tavan, mutfak tamamen yenilenirken; engelli lavabosu, engelli rampası ve çevre duvarı yapılarak engellilerin de kullanımına sunuldu. Daha etkin hizmet sunabilmek için teknolojik altyapı anlamında ise tüm personelin bilgisayarları yenilenip, kamera, fotoğraf makinesi, projeksiyon cihazı alımı yapıldı. Ayrıca mobilyalar, masalar ve sandalyeler de çalışmalar kapsamında yenilendi. karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler