Arpaçaylı Öğrencilere Gezi ödülü

Arpaçaylı Öğrencilere Gezi ödülü

Kars Arpaçay'da lisede okuyup başarılı olan öğrenciler, Arpaçay Kaymakamlığı tarafından Ankara ve Çanakkale illerini kapsayan gezi programı ile ödüllendirildi.

Arpaçaylı Öğrencilere Gezi ödülü

Kars Arpaçay’da lisede okuyup başarılı olan öğrenciler, Arpaçay Kaymakamlığı tarafından Ankara ve Çanakkale illerini kapsayan gezi programı ile ödüllendirildi. Derslerinde başarı gösteren öğrencilerin yanı sıra, onlara rehberlik edecek öğretmenler ve sağlık personellerinin de bulunduğu kafile bu sabah (02.06.2014) Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Karakuzu ve Müdürlük personelleri tarafından uğurlanarak programın ilk durağı olan Ankara’ya hareket etti. 

Milli tarih ve kültürümüzün tanıtılıp, tarih şuurunun aşılanmasının hedeflendiği bu organizasyon çerçevesinde ilk olarak Ankara’da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anıtkabir ziyaret edilecek. Diğer tarihi ve kültürel yerlerin de gezileceği Ankara programı sonrası kafile Çanakkale’ye hareket edecek. Milli kurtuluş mücadelemizin en önemli destanı olan Çanakkale’de;  vatan  ve mukaddesat uğruna bu topraklar için ecdadımızın canlarını seve seve verdiği şehitler diyarı ziyaret edilecek. Milli mücadelenin yeniden dirildiği ve şehit kanları ile sulanan topraklarda o günlerde yaşanan atmosfer tekrar yaşanacak. Tüm organizasyon boyunca profesyonel rehberlik hizmeti, yemek, konaklama ve tüm gezi masrafları Arpaçay Kaymakamlığınca karşılanacak organizasyon, 4 gün sürecek olup kafilenin Perşembe günü Arpaçay’a dönmesi bekleniyor.

Düzenlenen organizasyon ile ilgili olarak Arpaçay Kaymakamı Faruk ERDEM; gezinin içerik olarak çok anlamlı olduğunu ve Türkiye’nin en doğusundaki çocuklarımızı en batısı ile buluşturmaktan dolayı sevinçli olduklarını söyledi. Devamında; gönlün tüm öğrencilerimizi geziye yollamayı isteyeceğini ancak bu mümkün olmadığından başarılı öğrenciler seçilerek eleme yapmak zorunda olduklarını ifade etti. Ayrıca; öğrencilerimize anılarında unutamayacakları güzel sayfalar oluşturmak istediklerini ve öğrencilerimizin başarıları ile bizleri gururlandırıp sevindirmeleri neticesinde bu tür organizasyonlar ile onların ödüllendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler