Arpaçaylı öğrencilerin Ankara ve Çanakkale gezisi

Arpaçaylı öğrencilerin Ankara ve Çanakkale gezisi

-ARPAÇAYLI ÖĞRENCİLERİN GEZİ PROGRAMI SONA ERDİ

Arpaçaylı öğrencilerin Ankara ve Çanakkale gezisi

-ARPAÇAYLI ÖĞRENCİLERİN GEZİ PROGRAMI SONA ERDİ

Kars Arpaçay’daki liselerde başarılı olan öğrencilerin İlçe Kaymakamlığı’nca ödüllendirildiği gezi, bitirilerek öğrenciler ilçeye döndüler.

Ankara ve Çanakkale illerine yapılan ve 4 gün süren gezilerde öğrenciler illerin tarihi, kültürel mekanlarını uzman rehberler eşliğinde gezerek bu yerler hakkında bilgi sahibi oldular. İlk geceyi Ankara’da geçiren öğrencileri kahvaltının ardından tahsis edilen araçlarla Anıtkabir’e hareket ederek gezi programına başladılar. Eski ve yeni meclis, Atatürk Orman Çiftliği, başkentin tarihi ve kültürel mekanları öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Şehitler diyarı Çanakkale’de ise öncelikle Çanakkale Destanı Tanıtım ve Simülasyon Merkezinin gezilmesinin ardından Nusret Mayın Gemisi, Kilit Bayırı, Mecidiye Tablası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Salim Mutlu Müzesi, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Anzak Koyu, Conkbayırı, Biga Köyü Atatürk Evi ziyaretleri ziyaret edilirken; yarımadanın kültürel yerleri de ziyaret edildi.

Gezinin çok güzel ve yararlı geçtiğini belirten öğrenciler, sene sonu yaklaşması nedeniyle stres atıklarını, daha önce görmedikleri yerleri gezmenin etkili ve eğitici olduğunu, zaman zaman duygulanıp zaman zaman da eğlendiklerini ifade ettiler. Ayrıca kendilerine böyle güzel bir ortam hazırlandığı için de yetkililere teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler