Arslan: BTK’yı Çok Önemsiyoruz

Arslan: BTK’yı Çok Önemsiyoruz

5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurasına Kamu, özel, STK, diğer paydaşlar ve yurtdışından gelen katılımcılar ile yaklaşık olarak altı bin dinleyici ve panelistin katılım

Arslan: BTK’yı Çok Önemsiyoruz

5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurasına Kamu, özel, STK, diğer paydaşlar ve yurtdışından gelen katılımcılar ile yaklaşık olarak altı bin dinleyici ve panelistin katılımı ile gerçekleşti.

AK Parti Kars Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Türkiye Çek Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Arslan, şura boyunca bütün oturumlara katılarak, görüş ve fikirlerini paylaştı ve Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan Ulaştırma Ulaştırma  Bakanları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.

Şuranın ilk gününde şuraya katılan yabancı Bakanlar ile  Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya katılan Kars Milletvekilimiz   Sayın Ahmet Arslan, Türkiye Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Çek Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Sayın Zdenek ZAK ile bir araya gelindi. İki ülke arasında Parlamentoları arasındaki ilişkilerin memnuniyet verici bir düzeyde olduğunu, özellikle 3-6 Şubat 2013 tarihlerinde Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın Çek Cumhuriyetine yapmış olduğu ziyaret sonrası ilişkilerin önemli bir ivme kazandığı ifade edildi. Düzenlenmiş olan 11. Uluslararası ulaştırma şurasının çok yerinde ve önemine işaret ettiler. Gelişen ve değişen dünyada ulaşım ve erişimin insan  yaşamının olmazsa olmazlarından olduğu belirttiler.

Yine şuraya katılan Azerbaycan Ulaştırma Bakanı sayın Ziya Memmedov, Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım ve Kars Milletvekilimiz sayın Arslan bir araya gelerek iki ülke ve bölgesel projeler ele alındı. Özellikle Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi ele alındı ve projenin önemine değinildi.  Bir ay sonra Azerbaycan’da gerçekleştirilecek Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi değerlendirme toplantısında ele alınacak konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Projenin bir hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete alınmasının ülkeler için, bölge için büyük öneme sahip olduğunun altı çizildi.

Kars Milletvekilimiz Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi başlangıcından itibaren çok önemsediklerini, projenin tamamlanması noktasında her türlü destek ve katkıyı sağlamak için gerekli çabanın harcandığını ifade ettiler. Projenin bu noktaya gelmesinde Ulaştırma Banımız sayın  Binali Yıldırım başta olmak üzere Azerbaycan ve Gürcistan  Ulaştırma Bakan ve görevlileri önemli katkı sunmuşlardır. Bu vesileyle Ülkemiz, Bölgemiz ve Kars’lı hemşerilerimiz adın teşekkür ediyor,  bu hususta bugüne kadar sunmuş olduğumuz katkıyı, bundan sonrada sunmaya devam edeceğiz. 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler