Arslan, Çankaya Köşkü'nde Onur Yemeğine Katıldı!

Arslan, Çankaya Köşkü'nde Onur Yemeğine Katıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ahmet Arslan Çankaya Köşkünde bir araya geldi..

Arslan, Çankaya Köşkü'nde Onur Yemeğine Katıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ahmet Arslan Çankaya Köşkünde bir araya geldi..

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Aliyev’i Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le eşi Hayrünnisa Gül karşıladı.

Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılanan İlham Aliyev ve eşi Mihriman Aliyev, 9 Ekim’de yapılan seçimler neticesinde yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından yurtdışına ilk resmi ziyareti Ankara’ya gerçekleştirdi. 2 gün süren ziyaret kapsamında birinci gün Cumhurbaşkanı Gül tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı’na ‘Devlet Nişanı’ verildi. Resmi karşılama törenin ardından başbaşa görüşme geçekleştirildi. Görüşmede dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konular ele alındı.

Ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulundular. Konuk Cumhurbaşkanı ve Abdullah Gül, görüşmelerden sonra Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı konuk Cumhurbaşkanı onuruna resmi akşam yemeği verilecek. Yarın ise Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşbaşkanlıklarında Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. Toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, İlhan Aliyev onuruna verdiği akşam yemeğine Azerbaycan Dostluk Grubu Üyesi Kars Milletvekili Ahmet Arslan’da katıldı.

Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Projesinin önemine değindiler. Bu proje iki ülke açısından önemli olduğu kadar, dünya ticareti açısından da büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. BTK projesinin 2014 yılın tamamlanarak hizmete gireceğini ifade ettiler.

Kars Milletvekilimiz Ahmet Arslan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmelerinden dola kutlayarak, başarılar diledi. Arslan, "Aliyev’in yeniden seçilmesi ve ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmesinden memnuniyet duyduk. Çünkü iki ülke arasında gerçekleştirilmekte olan önemli proje ve işbirliklerinin var olduğunu ve bundan sonrada artarak devam edeceği inancındayız." İfadelerini kullandı.

3.20131114110445..jpg

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler