Arslan Müjdeyi Kağızman'da Verdi!

Arslan Müjdeyi Kağızman'da Verdi!

Ramazan Bayramı münasebetiyle Kağızmanlı hemşehrileri ile bir araya gelen AK Parti Kars milletvekili Ahmet Arslan, Kağızmanlılara askeri birlik gelmesi için büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi.

Arslan Müjdeyi Kağızman'da Verdi!

Ramazan Bayramı münasebetiyle Kağızmanlı hemşehrileri ile bir araya gelen AK Parti Kars milletvekili Ahmet Arslan, Kağızmanlılara askeri birlik gelmesi için büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi.

Arslan, Milletvekili seçimlerinde halka ne söz verilmişse bugün onları yerine getirmekle mükellef olduklarını belirterek, bu sebeple Kağızman için söz verilen Kars-Kağızman yol projesinin 2014 yılında hayata geçirileceğini söyledi.

Arslan, yaklaşık 22 milyon TL mal olacak Kars Kağızman yol yapımı ihalesi yapılarak sözleşme imzalandığını, AB Standartlarına uygun olarak yapılacağı fakat virajların aynı olacağı yol AB standartları çerçevesinde geniş bir şekilde yapılacağı müjdesini verdi.

Aynı zamanda Kağızman Meslek Yüksek Okuluna açılan yeni bölümler nedeniyle öğrenci sayısının artacağını ilçeye gelen öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldıracak bir devlet yurdu da yapacaklarını söyleyen Ahmet Arslan Kağızman’a kısa zamanda ciddi yatırımlar yapacaklarını da özlerine ekledi.

Kağızman Erzurum bölünmüş yol yapımının da kısa zamanda tamamlayacaklarını belirten Arslan, Tuzluca’dan Erzurum’a kadar yapılacak yolun hem 14 km daha kısalacağını hem de çift şerit olacağını ifade etti

KAĞIZMAN’A ACEMİ BİRLİK

Kağızman için kalıcı bir askeri birliğinde gerekli olduğunu anlatan Ahmet Arslan, “Kars temaslarında bulunan Savunma bakanımızın Kars gezisi meyvesini verdi. Nüfusu az olan illere acemi birlik kurulacak açıklamasında bulunmuştu. Bu nedenle bu iller arasında Kars ilimizde var. İl ve ilçelerimizin hemen hemen hepsinde askeri birlik var sadece Kağızman ilçemizde şu an askeri birlik yok. Bu konuyla ilgilide boş durmadıklarını ve girişimlerde bulunduk.” dedi. İlçede kalcı bir askeri birliğin ihtiyaç olduğunu vurgulayan Arslan, bu konuyu Milli Savunma Bakanı ile de görüşüleceğini ve ilerleyen zamanlarda netlik kazanacağını kaydetti.

KAĞIZMAN’A ACEMİ BİRLİK KAYDIRILABİLİR

Kars nüfusu bakımıyla zaten bir askeri birliği var. 14. Mekanize Tugayı. Kars’ta bunu şehir dışına çıkma planı ve usta birliğinde yeteri derecede asker olduğundan dolayı Kars’a gelen acemi birlikleri nüfusu fazla olan ilçelere kaydırılacağı söyleniliyor. Kars Sarıkamış ilçesinde bulunan Tümen Sarıkamış ilçesinin kalkınmasında en büyük rolü oluyor. Kağızman ilçesinde lağvolan tugay nedeniyle Kağızman ilçesinde eski tugay mevkisinde kurulacağı gelen iddialar arasında. Kağızman ekonomik olarak zaten çöküş yaşamış ilçede aşırı derecede göç başlamıştır. Bu nedenle 2014 yılında Kağızman ilçesine acemi birlik kurulacak olması şimdiden Kağızman halkı tarafından sevinçle karşılanılıyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler