Arslan: Sarıkamış, ecdat yadigarıdır

Arslan: Sarıkamış, ecdat yadigarıdır

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış'ta son yıllarda ardı ardına açılan turizm tesisleri ve hükümetin bu anlamda sağladığı imkanların yanında verilen desteklerle bu hizmetlerin daha da yaygınlaşacağını söyledi.

Arslan: Sarıkamış, ecdat yadigarıdır

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış Harekatının 100. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sarıkamış’a yakışır bir şekilde, ecdadın ruhunu şad ederken, ecdadın izinden yürürken biliyoruz ki ecdadı sadece yürüyerek, sadece dua ile anmak değil; ecdadın kanını döktüğü vatan olarak bize bıraktığı bu topraklarda başka türlü hayatları yeşertirsek, insanların barınmasını ikamet etmesini sağlarsak asıl o zaman görevimizi yerine getirmiş oluruz.” dedi.

Arslan, Sarıkamış’ta son yıllarda ardı ardına açılan turizm tesisleri ve hükümetin bu anlamda sağladığı imkanların yanında verilen desteklerle bu hizmetlerin daha da yaygınlaşacağını söyledi.

Turizme yönelik tesislerin açılmasının memnuniyet verici, gıpta edici bir durum olduğunu da belirten Arslan, Sarıkamış’ın bir ilçe olarak anılabiliyor olmasının yanında dünya çapında sıralamaya girecek bir kar kalitesi olan bir bölge olduğunu kaydetti. Arslan, “Bir ecdad yadigarından bahsediyoruz. Dolayısıyla ona uygun olarak otellerin artması demek aynı zamanda turistlerin artması demek. Turistin artması demek, otellerin artması demektir. Bize düşen ne? Bize düşen de bütün bunların daha iyi hizmet verebilmesi adına ortak işlemlerle, ortak alanlarla gereğini yerine getirmektir. Biz bunu valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, arkadaşlarımızla gereğini yapmak üzere gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çok değil belki 2 sene sonra yeni bir telesiyeje ihtiyacı olacak ama biliniz ki onları takip etmek de bizim boynumuzun borcu. Ne mutlu bize ki 2 tesis aynı anda açılabiliyor, ne mutlu bize ki Sarıkamış hak ettiği yere gelebiliyor.” diye konuştu.  

Arslan ayrıca,’ Sarıkamış’ı, Sarıkamış turizmini sadece kış olarak değil nasıl 12 aya yayabiliriz’ ile uğraştıklarını ve uğraşmaya devam ettiklerini de anlatarak, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda büyük projelerin bir parçası olarak bu parçalar tek tek hayata geçiriliyor. Kısa süre önce de bunların birkaç tanesini hayata geçirmenin memnuniyetini yaşadık. Yine geçtiğimiz günlerde bir tweet atmıştım; ‘Ekinin baş göstermesi gibidir, yatırımları görmek.’ diye. Çiftçi siyah bir toprağa tohumunu atar sonra aylarca bekler ve ekin çıkar. Eğer ekin baş vermemiş ise emek heba olur, emek boşa gider. O yatırımları görünce ‘işte emek ve yatırım boy gösteriyor’ diyor. Dolayısıyla; biz de bu işleri yaptıkça, bu işler bittikçe ‘ne mutlu ki ektiğimiz ekinin başak olarak bize geri döndüğünü görüyoruz’ diyoruz. İnşallah daha fazla göreceğiz. Daha fazla görmek adına da el birliği ile Sarıkamış’ın ve Kars’ın olmazsa olmazı insanımızla, manevi hamimiz şehitlerimiz ile birlikte, Hasan Harakani hazretlerinin o manevi hamiliği ile birlikte daha iyi şeyler yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler