Arslan, “Şehir Hastanesinin ihale süreci devam ediyor”

Arslan, “Şehir Hastanesinin ihale süreci devam ediyor”

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, partilerinin Kars İl Başkanlığınca düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptıkları konuşmada, 500 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiğini söylediler.

Tacettin DURMUŞ

AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Muhammed Esat Nuhoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Arslan ve Kılıç, Kars’ın AK Parti’nin 19 yıllık iktidarları süresince, nüfusa oranla diğer illere göre daha fazla hizmet aldığını dile getirdiler.

‘Kars’ta 500 yataklı bölge hastanesi yapacağız’ diye söz verdiklerini hatırlatan Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, mevcut Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerinin de iktidarları döneminde yapıldığını ifade ettiler.

500 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiğini ve yapımına da 2022 yılında başlayacaklarını açıklayan Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Şehir merkezinde 327 yataklı Harakani Devlet Hastanesini ve 250 yataklı Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Hastanesi iktidarlarımız döneminde yapıldı. Aynı zamanda Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesinin ek hizmet binasının inşası da devam ediyor. Ama ‘500 yataklı bölge hastanesi yapacağız’ diye söz verdik ve ihale süreci devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız. Buna artık kimsenin şüphesi olmasın. Muhalefet, sanki diğer hastanelerimiz yokmuş gibi ‘Hani 500 yataklı şehir hastanesi yapılacaktı, hani nerede kaldı?’ diye soruyor. Ama bilsinler ki diğer hastaneleri de, ilçelerimizde ki hastaneleri de biz yaptık. Bunu da biz yapacağız ve ihale süreci devam ediyor.” dedi.

Öte yandan Kars’ta yapılacak olan 500 yataklı şehir hastanesinin ihalesi, geçtiğimiz günlerde yapıldı. Son günlerde döviz kurlarında ve piyasalarda yaşanan çalkantılarla birlikte, ihaleye uygun teklif verilmediği için ihale gerçekleşemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlesi sonucu döviz kurlarının hızla düşmeye başlaması ve piyasalarının da biraz olsun nefes almasının ardından Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da dile getirdiği gibi şehir hastanesinin ihalesinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler