Arslan, TBMM’de Sarıkamış Şehitlerini anma törenlerini konuştu

Arslan, TBMM’de Sarıkamış Şehitlerini anma törenlerini konuştu

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin 2'nci maddesinin (b) fıkrasıyla ilgili şahsı adına söz alarak TBMM'de konuşma yaptı.

 

Arslan, “(b) fıkrası, 1985 tarih ve 3160 sayılı Emniyet Teşkilatı Uçuş ve Dalış Hizmetleri Tazminat Kanunu’nun 6’ncı maddesinin (f) fıkrasında, zorunlu uçuş saatlerinden fazla uçtukları her saat için uçuş hizmeti yılının son ayındaki uçuş tazminatının yüzde 4’ü oranının yüzde 5,5’a çıkarılmasını öngörüyor. Yine aynı şekilde, 120 saatten fazla uçuşların dikkate alınmamasının 80 saate düşürülmesini öngörüyor. Zira, 4 olan oranı 5,5’a çıkardığınızda etkilenen kesim çok daha fazla, dolayısıyla 120 saat yerine bunu 80 saatle sınırlamak gereği var. Onuncu uçuş hizmeti yılının tamamlanması ve toplam uçuşu bin saatten fazla olan pilot ve uçuş ekibi personelinin de zorunlu uçuş saatlerini tamamlama şartları ile seksen saatlik uçuş karşılığının yüzde 80’inin uçuş tazminatı olarak ödenmesini öngörüyor.” dedi.
 
Bunun ne işe yarayacağı konusunda da Arslan, “Bu şuna yarıyor arkadaşlar: Belli bir yıldan sonra belli bir uçuş saatini sağlamış olan Emniyet Genel Müdürlüğünün uçuş personeli artık teknik zorunluluklar anlamında ve tecrübelerinin gereğini devam ettirmek anlamında gerekli saatleri uçacaklar. Onun üstünde, fazladan uçuş zorunluluğu getiren kaldırdığınız her helikopterin uçuş masrafı, diğer teknik ekibin masrafını da düşündüğünüzde çok ciddi bir şekilde, aynı zamanda tasarruf anlamına geliyor. Bu tasarrufun da sağlanması çok çok önemli.” diye konuştu.
 
Bu kanunla ilgili birçok şey söylendiğini, birçok şey ifade edildiğini de hatırlatan Arslan, daha sonra şunları söyledi:
“Bir başka gerçek: Bu tecrübeyi kazanmış bir insan, gittiği bir başka kurumda o tecrübenin tamamını kullanamıyor, yeni bir tecrübe edinmesi gerekiyor. Hâlbuki, bu yapılan Birincisi: Kurumların birçok yerine insanlar alınıyor ve bu insanlar uzmanlaşıyor konularında. Ancak eğer kurumlar arasında ücret eşitliği yok ise çok ciddi bir dengesizlik var ise o zaman herkes ücreti daha iyi olan kuruma gitmek istiyor ve siz de o kurumu idare eden kişi olarak çalışkan olan insanları bırakmak istemiyorsunuz ve karşınıza şöyle çıkıyorlar: “Çalışkan olmak, başarılı olmak suç mudur?” Tabii ki burada bir ikilem arasında kalıyorsunuz: Çalışkan olanı tutarak cezalandırmak mı, göndererek mükâfatlandırmak mı? Ancak bunun sonucu şu: Siz, o kurumunuzun işlerini yerine getirmek adına, aldığınız sorumluluğu yerine getirmek adına kişiyi göndermek istemiyorsunuz. Düzenlemelerle, bütün kurumlarda, birbirine benzer iş yapanların “eşit işe eşit ücret” kavramı çerçevesinde, eşit iş çerçevesinde eşit para almaları şöyle bir sonucu doğuruyor: İnsanlar artık tecrübe edindikleri kurumda görevlerine devam etmek istiyorlar. Ben bunun geçmişte sıkıntısını çekmiş bir bürokrat olarak, bu düzenlemenin çok çok faydalı olacağını yaşanan tecrübeler çerçevesinde söylemek istiyorum, bunu bilgilerinize arz etmek istiyorum.”
 
Arslan, Sarıkamış Şehitleriyle ilgili de şöyle konuştu:
“Yine yüce heyetin bilgisine bir başka şeyi sunmak istiyorum. Doksan yıl önce, 6, 7, 8 Ocakta, özellikle Sarıkamış’ta 90 bin şehit verdik. Biz bugün biliyoruz ki söz konusu ülke yani vatan olunca canın öneminin olmadığı ecdadımız tarafından en iyi bir şekilde sergilenmiş. Bu ruh, bugün yaşatmamız gereken, bu tecrübeden faydalanmamız gereken bir ruh. İşte bu ruhtan faydalanmak, 90 bin şehidimizi anmak adına, hafta sonu Sarıkamış’ta “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinlikleri vardı. Bu anma etkinliklerine seksen bir ilimizden birçok kişi katıldı, sayın bakanlarımız katıldı, biz Kars vekilleri başka milletvekili arkadaşlarımızla katıldık. Gerçekten orada, insanımızın 90 bin şehidini anmak adına 8 bin 300 metreyi nasıl da duygulu bir şekilde yürüdüğünü gördük. Ben onların hepsine Karslılar adına, Sarıkamışlılar adına çok çok teşekkür ediyorum. Tabii ki şehitlerimizin ruhu şad olsun deyip hepsini saygıyla anıyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler