Arslan ve Beyribey: Tüm Yurtta Kars Malı Özel Anılmaktadır

Arslan ve Beyribey: Tüm Yurtta Kars Malı Özel Anılmaktadır

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Yem Bitkileri Ekiliş Desteği ile ilgili açıklama yaptı.

Vekillerin yaptığı ortak açıklama şöyle:

"Serhat Şehri güzel İlimiz Ülkemizde hayvancılığın başşehri olma yolunda hızla ilerlemekte ve gelişmektedir. Kuzeydoğu Anadolu illeri arasında gerek küçükbaş gerekse büyükbaş hayvan varlığında hem kalite hem de sayısal olarak en üst sıradadır. Tüm yurtta Kars malı özel anılmaktadır. Her yıl ilimizden satış yaptıgımız büyükbaş ve kücükbaş hayvan sayısı 300 binlerin üzerindedir.

"Hayvancılıkta en önemli girdi olan yemdir. Bu manada geçtiğimiz ayda hükumetimiz  yemdeki vergiyi % 1'e indirerek yetiştiricilerimizi büyük ölçüde rahatlatmıştır. Yine hayvan yetiştiriciliğinde çok önemli olan kaba yem ihtiyacının karşılanması içinde yem bitkisi üreten çiftçilerimiz desteklenmektedir. Bizler Kars ili olarak ülkemizde fiğ üretiminde en üst sıralardayız. Ankara da yoğun çalışmalarımız sonrasında çiftçilerimizin gerek tohumluk gerek gübre ve yem ihtiyacını karşılaması için en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde mazot gübre parasından sonra yem bitkileri ekiliş desteği parasını da çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaya başladık.

Yaklaşık 14.210 çiftçimize 22.150.000 tl parayı ziraat bankamız aracılığıyla dağıtmaya başladık. Tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diler bereketli bir yıl temenni ederiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler