Arslan ve Kılıç: “Kars’ın kuraklık desteği %70”

Arslan ve Kılıç: “Kars’ın kuraklık desteği %70”

Arslan ve Kılıç, Kars'a %70 oranındaki 56 milyon TL kuraklık desteğinin bugünden itibaren çiftçilerin hesaplarına geçmeye başladığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars milletvekilleri, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars'a %70 oranındaki 56 milyon TL (eski parayla 56 Trilyon) kuraklık desteğinin Cuma günü (bugün) itibarı ile çiftçilerimizin hesaplarına kimlik numaralarının son hanesine göre yatırılmaya başlandığını bildirdiler.  

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, 2020 yılının hasat döneminde kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşayan illere yönelik çalışmaların tamamlandığını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla kimlik numaralarının son hanesine göre üreticilerimizin hesaplarına bugünden itibaren kuraklık desteklerinin yatırılmaya başlandığını söylediler.

Kars ilinin kuraklıktan en fazla etkilenen illerden birisi olarak değerlendirildiğini ve %70 oranında kuraklık desteği almaya hak kazandığını açıklayan Arslan ve Kılıç, “bu desteğin çiftçilerimizin sıkıntılarını biraz da olsa hafifleteceğine inanıyoruz. ‘Üreten her desteğe layıktır’ düşüncesiyle helal ü hoş olsun” dediler.

Başta Kars’a himayeleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve emeği geçenlere teşekkür eden Arslan ve Kılıç, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin yanında olacaklarını ifade ettiler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler