Arslan ve Kılıç’tan Kars’a Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi müjdesi

Arslan ve Kılıç’tan Kars’a Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi müjdesi

Kars milletvekilleri, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’a Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacağını müjdelediler.

Volkan KARABAĞ

Aslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz koordinasyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce hazırlanan ve 4,5 Milyon TL maliyetli “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi” nin onaylandığını bildirdiler.

Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi ile engellilere yönelik gündüzlü bakım, rehabilitasyon ve aile danışmanlığı hizmetlerinin sunulmasının planlandığı, ayrıca merkezde planlanan atölyeler ile engellilerin eğitim, sosyal uyum ve beceri geliştirme alanlarına ciddi katkıların sağlanacağı ve iş atölyeleri ile de istihdamda yer alma fırsatının bulunabileceği bilgisini veren Arslan ve Kılıç, tamamlandıktan sonra, işletmesinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesine, Serhat Kalkınma Ajansı ile Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından destek verildiğini, kalan kısmının tamamlanması ve projenin 2021 yılında başlanıp aynı yıl içinde bitirilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştüklerini ve Sayın Bakanın ihtiyaç duyulan 2 milyon TL desteğin verilmesi için ilgilileri talimatlandırdığını söylediler.

Engelli kardeşlerimiz için çok önemli bir ihtiyacı giderecek olan projenin tamamlanmasıyla şehrimizin çok önemli işlevleri yerine getirecek Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezine sahip olacağından duydukları memnuniyeti ifade eden Arslan ve Kılıç, ilimize bu önemli hizmetin kazandırılmasında göstermiş oldukları duyarlılıkları ve katkıları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a çok müteşekkir olduklarını ayrıca Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’e ve Serhat Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler.

Arslan ve Kılıç, şimdiden bu önemli merkezin engelli insanlarımıza hayırlı olması dileğinde bulundular.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler