Arslan: Yeni Pistin İhalesi 24 Kasım'da...

Arslan: Yeni Pistin İhalesi 24 Kasım'da...

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, Harakani Havalimanındaki mevcut piste ilaveten yapılacak olan yeni pistin müjdesini verdi.

Arslan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, pistin yapımına ilişkin 26 Ekim 2015 tarihinde ihaleye çıkıldığını ve 24 Kasım 2015 tarihinde ise ihalesinin yapılacağını söyledi.

Milletvekili adayı Ahmet Arslan, daha önce Kars Harakani Havalimanına yapılacak olan ilave pistin kararının, kendisinin girişimleri sonucunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulundan çıkarıldığını Kars kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı.

Yapılacak pistin 3 Bin 500 uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde olacağının müjdesini veren Arslan, buna ilaveten, 2 adet bağlantı taksi yolu ile birlikte 2 adet te hızlı taksi yolu olacak şekilde projelendirilmiş olduğunu kaydetti.

Arslan yaptığı açıklamada ayrıca Kars’ımıza yeni bir pist kazandırırken, aynı zamanda uçuşların kesinlikle aksamadan devam edeceğini ve havalimanı faaliyetlerin tüm birimleriyle aralıksız devam edeceğini söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde Kars’ta önemli yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Arslan , “Bu yatırımlar, ilimizin Kafkasların merkezi konumuna gelmesinde başrol oynayacaktır. 1 Kasım’da yapılacak olan seçimin, Kars’ta ki yatırımların devamı, istikrar ve istihdamın yanı sıra, huzur ve güven ortamının devamı için son derece önemlidir. Bu seçimde Kars halkı, kendi geleceğine oy vermesi son derece önemlidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler