Arslan’dan Kanal İstanbul projesi açıklaması

Arslan’dan Kanal İstanbul projesi açıklaması

Arslan, Kars’ta katıldığı Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılış töreninde temeli atılacak olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken 27 Nisan 2011’de ‘çılgın proje’ olarak kamuoyuna duyurduğu Kanal İstanbul projesinin ilk temeli bugün atılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

AK Parti Kars Milletvekili 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Kars’ta katıldığı Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılış töreninde temeli atılacak olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaparak, “Ülke olarak bugün temel atılabilir hale getirebilmiş olmanın hem mutluluğunu hem memnuniyetini yaşıyoruz.” dedi.

Kars’tan ülkemiz için çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yapan Arslan, “Bu projenin bugün ilk köprüsü ile birlikte temeli atılıyor. Hemşerilerim iyi biliyor, ‘Kanal İstanbul Çılgın Proje’ ama henüz ismi konmamışken sadece insanlar Cumhurbaşkanımız bir çılgın proje açıklayacak diye duyduklarında projenin ne olduklarını tartışırken, ben ve birkaç arkadaşım bunun yoğun bir şekilde hazırlığını yapıyorduk. O dönemde hazırlığını yaptık sayın Cumhurbaşkanımız deklare etti gerçekten dünya projesi. Biz bugüne kadar dünya projesi sayılan birçok proje yaptık, Bakü-Tiflis-Kars, Marmaray, Avrasya, köprüler ama Kanal İstanbul projesi onların hepsinin birkaç kat üstünde ve büyüklüğünde bir dünya projesi. Bölgenin kaderini ve talihini, ülkemizin de inşallah ekonomik anlamda kaderini değiştirebilecek bir proje. Bu büyüklükteki bir projeyi ülke olarak bugün temel atılabilir hale getirebilmiş olmanın hem mutluluğunu hem memnuniyetini yaşıyoruz. Kars’tan da bütün arkadaşlarımızla birlikte onun heyecanını özellikle paylaştığımızı zikrederek sayın Cumhurbaşkanımıza liderlikleri için, Binali Yıldırım’a onun liderliğine uygun bir yol arkadaşlığı yapıp vizyonu için, bugünde hassaten Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibi ciddi bir gayret gösteriyor onlara bu gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Ülkemiz adına bu proje hayırlı uğurlu olsun.” ifadesini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler