Arslan'dan Kars'ta Gündem Değerlendirmesi!

Arslan'dan Kars'ta Gündem Değerlendirmesi!

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti İl Teşkilatı'nda partililere yönelik yaptığı konuşmada 17 Aralık'ta başlayan süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arslan'dan Kars'ta Gündem Değerlendirmesi!

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti İl Teşkilatı’nda partililere yönelik yaptığı konuşmada 17 Aralık’ta başlayan süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 

Milletvekili Ahmet Arslan, uluslar arası arenada büyük oyuncuların olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu oyuncuların oyunlarını bozduğunu söyledi.

 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan,”Son günlerde başka şeyler yaşanıyor. 17 Aralık’ta başlayan bir süreç var. Ve herkesin kafasını bulandırmaya çalışanlar var. Şunu söyledik. Recep Tayyip Erdoğan, tabiki AK Parti’nin Genel Başkanı, tabiki Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı. Ancak bununla yetinmedi ne yaptı. Uluslararası arenada büyük oyuncular var. Dünya’ya yön verenler var. Dünya’nın geleceğini planlaynlar var. Kaç kişi beliki bir elin beş parmağı kadar, Amerika Birleşik Devletleri, hemen Kuzeyimizde Rusya, daha batıda Hindistan, Çin belkide Avrupa Birliği, bunun dışında büyük oyuncu var mıdır? Ekonomik olarak belki Japonya, bu büyük oyuncular Dünya’ya yön veriyorlar. Geçmişte bir siyasetçi söylemişti. ‘Amerika Ortadoğu’daki bulunduğumuz coğrafyada kararlarını verir. Bizde o kararlara uyarız. O kararlar bazen bizi memnun eder. Bazen üzer. Ama onun dışında hiç bir şey yapamayız.’ Halbuki son 10 yılda ne oldu? AK Parti ile birlikte bir adam çıktı ortaya, adam gibi bir adam çıktı ortaya ve dedi ki benim olmazsa olmazım milletimdir. Benim olmazsa olmazım ülkemdir. Benim olmazsa olmazım dünyadaki mazlum insanlardır. İster Harakan’da olsun, ister Somali’de olsun, ister Suriye’de olsun, ister Irak’ta olsun. Nerde olduğu önemli değil! Eğer her hangi yerde bir mağdur, bir mazlum varsa ben ona elimi uzatacağım. İşte Sayın Başbakan ona ellerini uzatmaya başlayınca 76 milyon Türk insanıda sonuna kadar desteğini verince birileri bundan rahatsız oldu. Ne oluyoruz. Bizim çizdiğimiz yoldan, bizim belirlediğimiz yoldan gitmiyorlar. Bir tane adam çıkmış diyorki hayır bundan sonra özellikle bulunduğum coğrafyanın geleceğini ben belirleyeceğim. Kime güvenerek sizlere güvenerek işte o başbakandan rahatsız olanlar büyük oyunlar oynuyorlar. Büyük oyunlar oynadılar ama büyük oyunları biz döndük onların başına geçirdik. İnşallah bu süreçtede büyük oyun dönecek onların başına geçecek. AK Parti çok daha başarılı çıkacak. AK Parti çok daha güçlü çıkacak. Sayın Başbakan çok daha güçlü çıkacak. Bundan hiç şüphemiz yok. 7’den 70’e 76 milyon Türk insanının desteğiyle çıkacak. Türkiye’de birileri bu yanlışın içinde olabilir. Türkiye’de birileri bu oyunun aleti olabilir. Bu oyunun pilotu olabilirler. Bu oyunun taşaronu olabilirler. Ama ne mutlu bizeki insanımız, vatanmdaşımız hepsinden daha iyi düşünüyor. Hepsinden daha iyi geleceği okuyor. Ve hepsinden daha iyi AK Parti’ye sayın Başbakan’a destek veriyor. Ve Türkiye’nin geleceğini kendi eliyle şekillendiriyor” dedi.

 

“SAYIN BAŞBAKANIMIZ GELDİĞİNDE TÜRKİYE’DEKİ BANKALARIN HORTUMLARI 50 MİLYAR, 100 MİLYAR DOLARLARDI. BUGÜN 230 MİLYARA TEKABÜL EDEN BİR RAKAMDAN BAHSEDİLİYOR. BU HORTUMLARIN YOLUNU KESTİ. BANKALAR ÜZERİNDEN BİRİLERİNİN GÖTÜRMESİNİN YOLUNU KESTİ”

 

Ayın 17’sinde ne oldu. Arkadaşlar kabul edinki sayın bakanlarımızın çocukları haksız. Öyle kabul edin diyen Arslan, “Ya arkadaş farklı zamanlarda soruşturma yürütüyorsun, farklı zamanlarda soruşturmaları bitiriyorusun. Bundan 6 ay önce 1 sene önce soruştuırmaları bitiriyorsun. Ama bekletiyorsun 3 soruşturmayı birden Halk Bankası’na yaptığın operasonla aynı güne getiriyorsun. Ve ne zaman şurada seçimlere 3 ay gibi bir süre kalmışken, bunu çok iyi analiz edin. Niye bunu yapıyorlar? Seçim ayağı milletin midesini bulandırsınlar. Milletin kafasını karıştırsınlar. Millet yanlışlığa düşün. 30 Mart’ta AK Parti’yi güçlü bir şekilde çıkarmasın. Ve onlar on yıllarca Türkiye’de oynadıkları oyunları oynamaya devam etsinler. Türkiye üzerinden yaptıkları ameliyatları yapmaya devam etsinler. İşte buna izin vermeyeceğiz. Niye? Sayın Başbakanımız geldiğinde Türkiye’deki bankaların hortumları 50 milyar, 100 milyar dolarlardı. Bugün 230 milyara tekabül eden bir rakamdan bahsediliyor. Bu hortumların yolunu kesti. Bankalar üzerinden birilerinin götürmesinin yolunu kesti. Bunu Tğrkiye’nin her yerine bunu Kars’a hizmet olarak çevirdi. Bunu belediye olarak çevirdi. Bunu Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu olarak çevirdi. Bunu havaalanı olarak çevirdi, bunu karayolları olarak çevirdi. Bunu hastaneler olarak çevirdi. Bunu okullar olarak çevirdi. Bunu barajlar olarak çevirdi. İşte bundan rahatsız olanlar diyorlarki hayır! Biz eski hortumlamaya devam edelim. Faizle geçinelim alıp 76 milyonun yüzde 5’i biz cebimize atalım. Hayır AK Parti buna izin vermiyor. Vermeyeceğini her platformda söylüyor” diye konuştu.

 

“HALK BANKASI ÜZERİNDEN BİR AMELİYATA BAŞLADILAR”

 

Halk Bankası olayı ne biliyor musunuz? Halk Bankası olayı şudur. Eğer bir ülke ile ticaret yaparsanız komşunuz İran ile ticaret yaparsanız yaptığını ihracatın ve italatın karşılığını döviz olarak, dolar olarak ödemek zorundasınız diyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, özetle şunları söyledi:

 

“ O dolarda önce Türkiye’deki bankadan çıkar Amerika’daki bankaya gider. Onun üzerinden döner gideceği ülkeye gider. Yani Amerika’ya uğramadan hiç kimsenin elini kıpırdatmaya bir kuruşluk bir sentlik ihracaat yapma şansı yok. Sayın Başbakan ne dedi. ‘Hayır arkadaşım dedi. Ben bu oyunun dışında da işlem yaparım’ dedi. Ve Halk Bankası İran ile olan ticareti altınla yapmaya başladı. Ne yaptı onların sisteminin dışına çıktı. Bir işlem yaptı. Bu onların işine gelmedi. Baktılarki Halk Bankası üzerinden yapılan işlem çok büyüyor. Ve Türkiye cografyasında güçleniyor. Türkiye’nin yaptığı ihracat ve italatın parası Amerika’ya gitmiyor. Amerikalı bundan komisyonunu alıp cebine koyamıyor. Bunlarla hasıl olanlar Halk Bankası üzerinden bir ameliyata başladılar. Halk Bankası üzerinden bir ameliyata başladılar ama Türk insanı bunu görmesin Amerika’ya, oyun oynayanlara tepki göstermesin diye 6 ay 1 sene önce soruşturmasını tamamladıkları soruşturmaları getirdiler hepsini aynı güne koydularki insanlar orayı görmesin. Zannetsinki benim bakanlarımın çocukları hata yapıyorlar. Ve onun içinde bu işlemler yapılıyor. Tekrar söylüyoruz. Bakan çocukları hata yapmışsa ben buna inanmıyorum. Onun gereği ayrı yapılır. Zaten savcılar, mahkemeler devam edecek. Karar ne çıkarsa herkesin saygısı var. AK Parti’nin de buna saygısı var. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu kisve altında, bu görüntü altında hükümete vurmak, Halk Bankası’na vurmak. Türkiye Cumhuriyetine vurmak. Sayın Başbakana vurmak. Kimsenin hakkıda değildir, haddi de değildir, buna başbakanımız en güzel cevabı veriyor. Ama biliyoruzki bu cevabı verebilmesi için bu gücü alabilmesi için sizin desteğinizin daha fazla devam etmesi lazım. İnşallah 30 Mart’ta Kars’ta bunu ıspatlayacak. Türkiye’nin her yeride bunu ispatlayacak.”


 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler