ARÜ’de Bağımlılıkla Mücadele Semineri!

ARÜ’de Bağımlılıkla Mücadele Semineri!

Sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Ardahan Üniversitesi (ARÜ), aynı zamanda kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çeşitli faaliyetlere imza atmaya devam ediyor.

ARÜ’de Bağımlılıkla Mücadele Semineri!

Sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Ardahan Üniversitesi (ARÜ), aynı zamanda kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çeşitli faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Son olarak Ardahan Üniversitesi, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle, “Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele” adlı seminer programı düzenlendi. İki gün süren programda, madde bağımlılığı hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı. 18 Aralık 2013 Çarşamba günü ARÜ Sosyal Tesisleri Âşık Şenlik Konferans Salonu ve 19 Aralık 2013 Perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerlere ARÜ’lü öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Saat 14.00’dan itibaren başlayan seminerlere, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları, ARÜ’lü akademik-idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“UYUŞTURUCU MADDE FİZİKSEL, RUHSAL, SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLARA YOL AÇMAKTADIR”

Programda Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Kadir Çolak madde bağımlılığı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Slayt eşliğinde önemli değerlendirmelerde bulunan Çolak, madde bağımlılığının yarattığı fiziksel, ruhsal, sosyal sorunlara dikkat çekerek, “Bağımlılık yapıcı madde, kişilerde alışkanlık ve bağımlılık yapan, toplumsal olarak fiziksel, ruhsal, ekonomik çöküntü oluşturan ve kanunlar tarafından yasaklanan bir türdedir. Uyuşturucu madde belirli bir dozda alındığı zaman kişinin sinir sistemine etki eder.  Bu nedenle uyuşturucu madde kullanan kişiler fiziki, ruhsal ve sosyal bunalımlar yaşamaktadır. Diğer yandan uyuşturucu kullanan her bir kişi, önce kendi maddiyatını bitirir, daha sonra da çevresindeki insanları kandırmaya ve onları kandırarak para almaya çalışır. Yani her içici, aynı zamanda bir satıcı adayıdır” dedi.

ÇOLAK: KİŞİ, UYUŞTURUCU MADDEYE “HAYIR” DEMELİDİR

Öte yandan kişilerin madde bağımlısı olmasına neden olan toplumsal faktörlere de değinen Çolak, “Madde bağımlısı olan birçok kişi, bulundukları çevre tarafından uyuşturucu maddeye alıştırılmaktadır. Bunun için kişi, kendisine uzatılan uyuşturucu maddeye 'hayır' diyebilirse, bu olumsuz durumdan kendini uzak tutabilir, hatta kendi hayatını kurtarabilir” sözleriyle, madde bağımlılığına karşı en önemli tedbir ve çözümün bireysel tutumlarda saklı olduğunu dile getirdi. Ayrıca programda uyuşturucu ticaretinin çeşitli boyutlarından da bahseden Çolak, “Uyuşturucu satışı terör örgütlerini beslemektedir. Uyuşturucuya verilen her bir kuruş, güvenlik güçlerine kurşun olarak geri dönmektedir." diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler