Asıl Çevreci Biziz Be!

Asıl Çevreci Biziz Be!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu.

Asıl Çevreci Biziz Be!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu.
Asıl Çevreci Biziz Be!
 

Erdoğan, gençlere en büyük yatırımı yapan hükümet olduklarını söylerken, çevrecilikte de kimsenin kendileriyle yarışamayacaklarını söyledi.

 

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma projelerinin AK Parti iktidarında hayata geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Bütün bu rakamlar ortada, biz çevreciyiz be! Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"GRİ BİNALARDAN GRİ DÜŞÜNCE..."

Dünyanın en iyi üniversiteleri kampuslerinin güzelliği ile de ön plana çıkıyor. Gençlerin yetişmesinde en az dersler kadar okul binalarının, kampuslerinin estetiği de önem arz ediyor. Gri binalardan, gri düşünceler doğar. Yeşille bezenmiş bir çevrede ise özgür düşünce doğar.

Sadece binalara, sadece köprülere ağırlık verirsek eksik olur. Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan vardır, canlı hayatı vardır. Tarihi bugünle buluşturan şehirler imal ediyoruz. Şehirlerimizi güzelleştirirken insanlarımızın tabii hayattan kopmamasına, ağaçtan yeşilden ayrılmamasına önem gösteriyoruz.

"İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE YAŞADIK"

Gençlerimizin, yaşı 15-25 arasında olan gençlerimizin bu hususu özellikle bilmelerini istiyorum. Türkiye'nin gençliği yüzyıllık süreçte zor zamanlarda yaşadı. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda şehitler verdik. 2. Dünya Savaşı yıllarında, tek parti döneminde en ağır koşulları yaşadılar. 60'lı yıllar baskıyla geçti. 70'li yıllarda gençler birbirlerine kıydılar. 80'lerde gençler ağır baskılara şahit oldular. Ardından terör olaylarında faili meçhullerde, kamplaşma ve kutuplaşma girişimlerinde gençlerimiz eziyet çektiler. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, demokratik hak ve özgürlükler noktasında gençlerimiz gelişmiş ülkelerin standartlarına kavuşamadı. Bizler gençliğimizi imkansızlıklar içinde yaşadık.

"GENÇLER BÜYÜKLERİNE SORSUN"

Bugünün genç nesli, abilerine, ablalarına, ninelerine sorsunlar. Onların nasıl bir gençlik yaşadıklarını öğrensinler. Daha yakın zamana kadar ilkokul bulmak bile zordu. Biz 11 yıl önce göreve geldiğimizde Türkiye'de 346 bin derslik vardı. 79 yılda, Osmanlı'dan alınanlarla birlikte 346 bine ulaşılmıştı. 11 yılda 188 bin derslik inşa etti. Dünyada internet varken bizim okullarımızda sınırlı sayıda internet vardı. Bugün her okulda internet var. Dünyada bilgisayar yaygınlaşmışken bizim okullarımızda sınırlı sayıda vardı. Bugünün genç nesilleri ders kitaplarına sıralarının üzerinde sahip oluyor.

Şu anda 81 ilimizin tamamında üniversite var. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Şu anda burs veya kredi almayan öğrenci yok. 1 milyon 300 bin öğrenciye burs veya kredi veriyoruz.

Geçmişin bugünden kötü olması bugünle yetineceğimiz anlamına gelmez. Gençler için çalışıyor, onlar için üretiyoruz. Bizim yaşadığımız meşakati gençlerimiz yaşamasın istiyoruz.

"EN FAZLA FİDANI BİZ DİKTİK"

Ağaç dikme konusunda kimse bizi eleştiremez. Çevrecilik konusunda cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. En fazla fidanı biz diktik. 2008-2012 yılları arasında Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma faaliyetini hayata geçirdik. Şimdi de 5 milyon öğrenciye 5 milyon fidan. Yani biz şu ana kadar Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırdık.

Belediye başkanı olduktan sonra ne yaptık biliyor musunuz? İSKİ'nin 3 milyon müşterisi için 3 milyon ağaç diktik. Bütün caddeleri ağaçlandırdık. Orta reflüjleri fidan değil, ağaçlarla güçlendirdik. Kokudan yanına yaklaşılmayan Haliç bugün yemyeşil. Bütün bu rakamlar ortada, biz çevreciyiz be! Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz.

Bugün Gazi Üniversitesi'nde başlattığımız 5 milyon öğrenciye 5 milyon ağaç kampanyası ile öğrencilerimizin çok daha huzurlu ortamda eğitim görmesini sağlayacağız.

"PEYGAMBERİMİZİN SÖZÜYLE NOKTALAMAK İSTİYORUM"

Şu ana kadar 125 şehir ormanı kurduk. 5 milyon öğrenciye 5 milyon ağaç kampanyasını özellikle tüm üniversitelerimizde yaygınlaştırarak öğrencilerimizin daha huzurlu bir ortamda eğitim görmesini sağlayacağız. Peygamberimizin şu sözle noktalamak istiyorum: Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin. İşte biz bu emrin takipçisi olacağız

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler