Asılsız haberlere itibar etmeyin!

Asılsız haberlere itibar etmeyin!

Kars Valisi Türker Öksüz, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemelerini istedi.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Kars’ta son günlerde Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk ve halk arasında 31 Aralık 2019 tarihinde yeni kimlik ve ehliyet değişiminin son gün olması dedikoduları gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Asılsız haberlerden dolayı Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluk yaşandığını söyleyen Kars Valisi Türker Öksüz, “Son zamanlarda Nüfus Müdürlüklerimizde yoğunluk artışı olduğu gözlemlenmiş, yapılan incelemede halk arasında, 2020 yılında T.C. kimlik kartları, Pasaport ve Sürücü Belgeleri değerli kağıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği, bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberlerin Nüfus Müdürlüklerimizdeki yoğunluğa neden olduğu tespit edilmiştir.” dedi.

Vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemelerini isteyen Vali Öksüz, “Şöyle ki; T.C Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıt ve harç bedelleri, her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncellenecek olup halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanları T.C Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olacaktır. Sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edilecektir. Vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” diye konuştu.

asilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(2).jpgasilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(1).jpgasilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(3).jpgasilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(4).jpgasilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(5).jpgasilsiz-haberlere-itibar-etmeyin!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler