Atıf Özbey: Yetki Ankara’dan Alınıp Millete Verilecek!

Atıf Özbey: Yetki Ankara’dan Alınıp Millete Verilecek!

Kanal 5’in Genel Koordinatörü Karslı hemşerimiz Atıf Özbey, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa Referandumu hakkında Kars Manşet’e açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET (ÖZEL HABER)

Yetki Ankara’dan alınıp millete verildiğini söyleyen Özbey, “Şuanda mevcut anayasaya göre olağanüstü hal ilan etmek, ‘Cumhurbaşkanı hükümeti toplar, imzaya açar, hükümet tümüyle imzaladığı taktirde parlamentoda yasalaşır ve Resmi Gazete’de yayınlanır’ 15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a geldi 4 gün sonra ancak Ankara’ya gelebildi ve 4 gün sonra olağanüstü hal yayınlanabildi. Eğer yetki kendisinde olsaydı o gece Atatürk Havalimanında ‘ey milletim ben bu dakikadan itibaren olağanüstü hali ilan ettim ve bütün kapılarda ikinci bir emre kadar kapalıdır’ denilebilse idi şuanda Berlin’de, Hollanda’da, İsviçre’de, Avrupa’da ve bir kısmı da gelip buradan Kars üzerinden Batum’a ve Ermenistan’a geçen Bakanlarımızı ve Milletvekillerimizi sıkıntıya sokan FETÖ Terör Örgütünün elemanları buralara kaçmazdı. Dolayısıyla yönetimde etkin ve süratı böylece getirmiş oluyoruz.” dedi.

16 Nisan’dan oylanacak olan Anayasa Değişiklik Paketinin 18 maddeden oluştuğunu hatırlatan Özbey, “Bu 18 maddenin içerisinde 1982 yılında Kenan Paşa tarafından millete dayatılan ihtilal anayasasının 72 maddesi değişiyor. Tabi ki ana omurgası değişiyor, o da yönetim sistemi ile ilgili CHP her ne kadar bu bir rejim değişikliğidir cığırganlığı yaptıysa da tutmadı. Deniz Baykal Meclis’ta paket üzerine konuşurken de kendisi de itiraf etti ‘bu bir rejim değişikliği değildir’ diye.” ifadesini kullandı.

Özbey rejim değişikliğinin anayasanın ilk 4 maddesinin değiştiği zaman gelişen bir olay olduğunu da belirterek, “İlk 4 madde de değişiklik yok. Burada sadece hükümet sistemi ile ilgili bir değişiklik var.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler