Av. Kurtuluş Aybirdi AK Parti’den İstanbul 3. Bölge aday adayı

Av. Kurtuluş Aybirdi AK Parti’den İstanbul 3. Bölge aday adayı

Karslı hemşehrimiz Yazar Av. Kurtuluş Aybirdi, AK Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Av. Kurtuluş Aybirdi AK Parti’den İstanbul 3. Bölge aday adayı

Karslı hemşehrimiz Yazar Av. Kurtuluş Aybirdi, AK Parti’den İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. 

AV.KURTULUŞ AYBİRDİ KİMDİR?

28 Mart 1980 tarihinde Kars’ın Selim İlçesine bağlı Benliahmet Köyünde doğdu. Orta ve lise öğrenimini sırasıyla Benliahmet Köyü İlköğretim Okulu, Selim Lisesi, Susuz Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kars Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2003 yılında tamamladı.

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1 yıllık Avukatlık stajını İstanbul’da bulunan çeşitli hukuk bürolarında tamamladı ve 2004 yılında İstanbul’da serbest Avukatlık yapmaya başladı. İlk olarak İstanbul Büyükçekmece’de, sonra da Beylikdüzü’nde hukuk bürosunu kurdu. Şuanda İstanbul Beylikdüzü’nde Aybirdi Hukuk Bürosu adıyla serbest Avukatlık yapmaktadır. Ayrıca birçok internet haber sitelerinde köşe yazarlığı ve gündeme ilişkin makaleler yazmaktadır.

Siyasi hayatına ilk olarak şuanda Başbakan Yardımcısı olan sayın Numan Kurtulmuş tarafından kurulan Has Parti ile başlayan Kurtuluş Aybirdi, İstanbul Esenyurt Has Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevi ile başladı. Has Parti kapanana kadar burada İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Has Partinin kapanması ile birlikte Ak Parti bünyesinde çeşitli çalışmalarda bulundu, 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti görevlisi olarak İstanbul Büyükçekmece  sandık ve okul hukuk müşavirliği ve gözlemciliği yaptı.

Şuanda yine Ak Parti bünyesinde çalışma ve siyasi hayatını sürdüren Kurtuluş Aybirdi 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıklamış ve çalışmalarına bu doğrultuda başlamıştır.

İngilizce bilen, Hukukçu, Avukat ve Yazar Aybirdi evli ve bir çocuk babasıdır. 

Önceki ve Sonraki Haberler