Ayhan Bilgen'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Ayhan Bilgen'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bilgen'in yayınladığı mesaj şöyle:

Allah'a hamd olsun ki,  Dünya insanlığı ve İslamiyet için müstesna bir günde doğmuş olan hz Muhammed'in (s.a.v ) kutlu doğum haftası içindeyiz.

Şükürler olsun ki,  hürmeti, hoşgörüyü, sevmeyi, affetmeyi, barışı, adaleti, hakkı ve hukuku ondan öğrendik. Ancak, ondan  öğrendiklerimizi ne yapıyor nede yaşatıyoruz.  Ne yazıkki, hep birlikte, bugün müslümanın müslümana yaptığı eziyete tanıklık etmekteyiz.

Hz. Peygamber ne müslime, nede gayrimüslime tevazu dışında birşey göstermemiştir. Oysa sabah akşam analar ağlıyor,  en çokta müslüman analar. Bunun en büyük  nedeni İslamiyet"i siyasal bir kazanç alanı  olarak gören iktidarlardır. Bu iktidarlar ne hz. peygamberimizin  nede  Kur'ân'ın yolunda gidiyor. Bunlar insanlık ve müslümanlık için değil, kendileri için yürüyor.  Biz bu haksız yürüyüşe sessiz kaldıkça, daha çok ağlayacak daha ve  çok zulme şahit olacağız.

Bir salih müslim nasıl yaşadıysa, bizde öyle yaşamak  zorundayız. Aksi taktirde müslümanın müslümanı öldürdüğü günah ve haram günleri daha çok göreceğiz.  Bu günaha ortak olmamak için, her mümin hz. Peygamberin kutsal saydığı,  Barış ve hoşgörü gibi kutsal  değerlere sahip çıkmalıdır. Dünyevi ne varsa bir kenara bırakıp,  insanlığın hak ve hukuku için el el mücadele etmeliyiz.

Neredeyse Savaşın ve çatışmanın olmadığı bir müslüman ülke yoktur. Bu biz ümmeti müslime yakışmıyor. Bize yakışan dili dini inancı rengi ve kimliği ne olursa olsun,  insanı ve insanlığı barışa hoşgörüye hakka ve hukuka ulaştırmaktır . 

Sevgili hemşerilerim  bu kutlu doğumun gerek ülkemiz gerek insanlık alemi içini toplumsal uzlaşı, toplumsal barış ve toplumsal huzur getirmesini diliyor, siz kıymete değer kardeşlerime  hürmetlerimi sunuyorum. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler