Ayhan Süleymanov’dan AK Parti’ye Tebrik Ziyareti

Ayhan Süleymanov’dan AK Parti’ye Tebrik Ziyareti

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, 12 Haziran 2011 genel seçimleri sonrası Kars'tan milletvekili seçilen AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç'ı tebrik etti.

 

AK Parti İl Başkanlığı’na giden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu karşıladı.

 

Başkonsolos Süleymanov, “12 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti’nin galip çıkması, Türkiye halkının bu partiye inancının göstergesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin düzgün siyaseti, oyları artırmıştır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etmiştir. Azerbaycan Türkiye münasebetlerinin yüksek seviyede devam etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, bundan sonra da Azerbaycan Türkiye münasebetlerinin yüksek seviyede devam edeceğinden ümitli olduğunu ifade ederek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı ülkeleri ziyaretleri sırasında ilk ziyaretini Azerbaycan Cumhuriyetine yapacağını açıklaması, bu ilişkilerin artarak ve kuvvetlenerek devam edeceğini göstermiştir” diye konuştu.

 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Başkonsolosun samimi fikirlerine ve güzel sözlerine partimiz ve teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz. Biz Azerbaycan ile iki devlet bir milletiz. Azerbaycan’ı dost ve kardeş ülke olarak görüyor ve benimsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, Başkonsolos Ayhan Süleymanov’a teşekkür ederek, “Kardeş ülkemizin Başkonsolosunun ziyareti bizleri fevkalade sevindirmiştir. AK Parti’nin başarısı bütün Türkiye’yi kucaklamasından ileri gelmiştir. Bu neticeden bütün ülke ve Kars halkı ziyadesiyle memnun olmuştur” dedi.

 

Başkonsolos Ayhan Süleymanov ziyaretin ardından AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu’ya Azerbaycan Hatırası olarak, Bakü şehrini simgeleyen tablolar ve biblolar hediye etti.

 

Ziyarette ayrıca, Azerbaycan Türkiye ilişkileri karşılıklı olarak sohbet konusu oldu.

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler