Aynalı Köyü’nde 'panduf'lu eğitim

Aynalı Köyü’nde 'panduf'lu eğitim

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde doğup, büyüyen 28 yaşındaki Şenol Türkkan, gönüllü tercihiyle üç yıldır Kars'ın Susuz ilçesinin Aynalı Köyü'nde öğretmenlik yapıyor.

Aynalı Köyü’nde 'panduf'lu eğitim

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde doğup, büyüyen 28 yaşındaki Şenol Türkkan, gönüllü tercihiyle üç yıldır Kars’ın Susuz ilçesinin Aynalı Köyü’nde öğretmenlik yapıyor. Öğrencilerin ve köy halkının gönlünde taht kuran Şenol Türkkan, ’panduflu’ eğitimi uygulamaya geçirdi. Öğrenciler okula ayakkabılarını çıkarıp giydikleri pandufla girebiliyor. Okulu bir ev ortamına çeviren Türkkan, “Doğuya hizmet etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2011 yılında mezun olan Antalyalı Şenol Türkkan, Doğu’daki illeri tercih etti. Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Aynalı Köyü’ne sınıf öğretmeni olarak atanan Türkkan, kısa sürede öğrenciler ve köylüler tarafından sevildi. Bekar olan ve mesleğini çok sevdiği için kendini tamamen öğrencilerine adayan Türkkan,hafta sonları da ders veriyor.Öğrencileri hafta sonları da saat 7 de lojmanının önünde oluyor. Öğrencilerine eğitim - öğretimin dışında bir abi gibi davranıyor. Okulu sağlıklı bir ortama kavuşturan Türkkan, 22 öğrencisine ders yılı başında panduf aldırdı. Okula gelen her öğrenci sınıfın önünde çamurlu ayakkabılarını çıkarıp panduflarını giyiyor. Böylece öğrencilerin ayakları sıcak olurken sınıfları da kirlenmemiş ve tamamen sağlıklı bir ortamda eğitim görüyor.

Doğu’da görev yapmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Türkan, “Tek hayalim Doğu’da öğretmenlik yapmaktı. Bunu da üniversiteyi bitirince gerçekleştirdim. Tercihlerimin tümünde Doğu’daki illeri yazdım. Şimdi memleketime çok uzak olan Kars’tayım. Çok mutluyum. Birleştirilmiş sınıf okutuyorum 22 öğrencim var. Öğrenciler okulu sevsin diye burada bir ev ortamı yaratmaya çalıştım. Çok da iyi oldu. Veliler, çocukların evde de terlik giymeye başladığını söylüyor. Ders notlarında gözle görülür bir artış oldu. Umarım öğrencilerimde okur ve hayallerine kavuşurlar.Bütün bu çalışmaları okul aile birliğ başkanımız Tayfun Batmaca ve okulumuzda iş kur personeli olarak çalışan Tuncay Batmaca ile gerçekleştirdik.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim müdürü Rıza Uray da “İlçemize bağlı okullarımızı sürekli ziyaret ediyorum. Aynalı ilkokulumuz köyde olmasına rağmen öğretmenimizin özverili çalışmaları sonucu şehirdeki okullarımızdan bile çok güzel olmuş.Şube müdürümüzle gezdim çok beğendim.Okul aile birliği başkanı ile çok başarılı çalışmalar yapmışlar.Bu öğrencilerin başarısına da yansımış öğrencilerin seviyesi çok iyi.Geçen yılda bu okulumuz köy ilkokulları arası yapılan bilgi yarışmasında birinci olmuştu.Öğrencilerimizi tablet bilgisayarla ödüllendirmiştik.Öğretmenimizi yapmış olduğu bu güzel çalışmalarından dolayı ödüllendireceğiz” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler