Ayrım Yapılmadan Teslim Edilecek!

Ayrım Yapılmadan Teslim Edilecek!

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Mehmet Uçum, Kars Belediye Başkanlığınca TOKİ’ye yaptırılmakta olan 698 adet konutun hak sahiplerine teslimi konusunda ayrımcılığa sebebiyet verecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS

Mehmet Uçum yaptığı açıklamada, konutlarla ilgili olarak TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştüğünü söyledi. Uçum, görüşme sonrası TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın kendisine, Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde TOKİ ile hak sahibi olarak sözleşme imzalamış vatandaşların konutlarını zamanında teslim alabilmeleri için bir süredir çalıştıklarını ve sorunun mümkün olan en kısa sürede çözümü için çabalarının devam ettiğini söylediğini belirtti.

Bilindiği gibi dönemin Belediye Başkanı AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş döneminde, Kars Belediyesi, TOKİ vasıtasıyla dokuz mahallede yürütülecek olan Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta Atatürk ve Bayrampaşa mahallerindeki gecekondular, 2013 yılının Ağustos ayı başında yıkılmaya başlanmıştı. Belediyenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerinde TOKİ'ye yaptırdığı 28 bloktan oluşan 698 konut yapıldı. Ayrıca bir cami ve 24 derslikli bir de ilköğretim okulun yapımı tamamlandı. Her iki mahalledeki konutların çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilmesinin ardından Kars Belediyesi, TOKİ vasıtasıyla diğer 7 mahallede toplamda 2030 âdeti bulacak konutların yapımına başlayacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler