Azat Ceyhan Sürücüleri Uyardı!

Azat Ceyhan Sürücüleri Uyardı!

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, 2016 Eğitim Öğretim 2. yarı yılının başlamasına günler kala sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Tatil dönüşü büyük ölçüde trafik yoğunlunun yaşanacağının göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ceyhan, sürücülerin bu süreçte hava şartlarını ve can güvenliğini ön planda tutması gerektiğini belirtti.

Genellikle okulların başlangıç, bitiş dönemlerinde yaşanan yoğunluğun beraberinde doğurabileceği trafik risklerine dair duyarlılık çağrısında bulunan Azat Ceyhan, “Tatil başlangıcı ve bitişi bilindiği üzere yoğunluğun yaşandığı zamanlardır. Gerek şehir merkezi gerekse iller arası trafiğin yoğunluğuna karşı sürücülerin dikkatli davranmaları ve araçlarını hassas kullanmaları gerekmektedir. Bu yoğunluğu kazasız belasız atlatmak için hiç şüphesiz ki herkese belirli başlı görevler düşmektedir. Bu noktada sürücüler başta olmak üzere, vatandaşlara ve hiç şüphesiz ki okul yöneticilerine ciddi anlamda görevler düşmektedir. Buna paralel denetlemeyi yapan görevlilerin de hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.” dedi.

Sürücülere düşen en önemli görevin, kapasiteleri dışında yolcu taşımamaları olduğunu kaydeden Ceyhan, bu kapasitenin üzerine çıkıldığında riskin kat ve kat arttığına da işaret etti. Bu noktada sürücülerden duyarlı davranmalarını beklediğini dile getiren Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Ceyhan, “Trafik kurallarına harfiyen uyulmasının yanında hız limitine de çok dikkat edilmelidir. Hava koşulları, buzlanmalar ve sis her daim göz önünde bulundurulmalıdır ki herhangi bir olumsuzluk meydana gelmesin. Araçların bakımlarının yaptırılması da önemli bir husustur ve buna bağlı takip mesafesinin de görüş mesafesine göre yapılması çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Pazartesi günü itibariyle başlayacak eğitim öğretimin 2. yarısında ailelerin özel araçlarla yolculuk yapmasının risk oluşturabileceğini söyleyen Ceyhan, “Öğrencilerin okul servisleriyle gönderilmesi yoğunluğu biraz daha azaltacağı düşüncesindeyim. O gün itibariyle özel araçların ciddi bir yoğunluğa sebebiyet vermemeleri açısından bu durum da oldukça önem taşıyor. Bölgemizde kış mevsiminin diğer illere nazaran daha yoğun geçtiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Buzlanmalar olabiliyor, hava muhalefeti trafiği olumsuz etkiliyor, bunların hepsi düşünülerek hareket edilirse daha sağlıklı bir eğitim öğretim dönemine hep birlikte merhaba diyebiliriz.” ifadelerini kullandı. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler