Azeri Gazeteciler Kars’ta

Azeri Gazeteciler Kars’ta

Türkiye-Azerbaycan Medya İlişkileri Projesi (TAMEP) kapsamında, Azerbaycan’dan 12 kişilik üst düzey basın heyeti Kars’a gelerek çalışmalarda bulunacaklar.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Azerbaycan medya sektörüne tecrübe aktarımında bulunmak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve Azerbaycan basınının doğrudan birinci el kaynaklarla muhatap olarak ülkemiz hakkında bilgi sahibi olmasına yönelik süreçleri desteklemek üzere Bakü Basın Müşavirliği ve TİKA Bakü Program Koordinatörlüğünün ortak girişimiyle Azerbaycan Matbuat Şurası, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kitle İletişim Araçlarına Destek Konseyi, TRT Bakü Temsilciliği, ve AA Bakü Temsilciliğiyle işbirliği ve İstişare içinde kurgulanmış olan Türkiye-Azerbaycan Medya İlişkileri Projesi (TAMEP) kapsamında, Azerbaycan’dan 12 kişilik üst düzey basın heyeti Kars’a gelerek çalışmalarda bulunacaklar.

2 gün Kars’ta bulunacak olan gazeteciler, Kars Valisi Günay Özdemir, Azerbaycan Kars Başkonsolusu Ayhan Süleymanlı, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yerel medya kurumlarını ziyaret ve yerel medya mensupları ile buluşma, Ermeni mezalimine maruz kalmış yerleri ziyaret ve bölge insanları ile buluşma, Ani Harabeleri, Hasan Harakani Hazretleri ve Kars Kalesini ziyaret gibi programlar gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Azerbaycan’dan Kars’a gelen 12 kişilik üst düzey basın heyeti şu isimlerden oluyor:

Matbuat Şurası Başkan Yardımcısı Evez Rüstemov, Gazeteci Araştırmaları Merkezi Başkan-Köşe Yazarı Seymur Verdizade, Bağımsız Köşe Yazarı Azer Sarıyev, Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kahraman Kasımov, Şeki Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Akif Salam, Hudafelerin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şakir Albalıyev, Cenubhaberleri Gazetesi Genel Yayın Yönetmenizahir Emenov, Publika.az Haber Sitesi Editörü Nimet Orucov, Region TV Muhabiri Araz Balayev, Region TV Kameramanı İsgender Gernberov APA Muhabiri Ferid Mirzeyev Ve Bakü Basın Müşavirliği Mahalli Katibi Habil Aliyev 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler