Bağ-Kur'lulara İyi Haber

Bağ-Kur'lulara İyi Haber

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bağ-Kur olarak bilinen 4/1-b kapsamındaki sigortalıların da sağlık hizmetlerinden yararlanması için borçlarına taksitlendirme imkanı getirdi. 60 günden fazla prim borcu olanlar, ilk taksidi ödemesinin ardından sağlık yardımla

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılığından ve genel sağlık sigortası kapsamında bulunmasından dolayı prim borcu bulunan sigortalıların borçlarını taksitlendirebildiklerini bildirdi.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, kanunda yapılan düzenleme ile 60 günden fazla prim ve prime ilişkin her türlü borcu bulunanların, bu borçlarını taksitlendirmeleri durumunda bakmakla yükümlü oldukları kişilerle birlikte sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlandığını kaydetti.

Bu kapsamdaki vatandaşların sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için il müdürlüğü ve ilçelerde bulunan sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine bizzat müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Erol, "Sigortalıların verecekleri beyan ve taahhüt belgelerine istinaden, kurum sağlık yardımlarına müstahak olduklarına dair belge düzenlenerek, sağlık aktivasyonları sağlanmış olacaktır. Aktivasyonları sağlanan sigortalılarımız ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık yardımlarından yararlanabileceklerdir. Sigortalılarımızın borçlarından dolayı herhangi bir mağduriyete uğramamaları ve sağlık hizmet sunucularından faydalanabilmeleri amacıyla yapılan bu yeni düzenlemeden faydalanmaları menfaatleri icabıdır." açıklamasında bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler