Bakan Ağbal: 'AK Parti Demek Mega Proje Demek'

Bakan Ağbal: 'AK Parti Demek Mega Proje Demek'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “AK Parti demek mega proje demek, mega proje demek AK Parti demek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor.

Bakanlığının çalışmalarına dair milletvekillerine bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuşmasına bir fıkra ile başladı.

2015 yılında 88 liranın halkın cebine girdiğini söyleyen Ağbal, "2002 yılında meşhur 119 milyar liralık bir bütçe vardı. Bunun 51 milyar lirası faize gidiyordu. Sağlığa ne kadar gidiyordu? 13.5 milyar lira. Eğitime ne kadar gidiyordu? 11 milyar lira. Yatırıma ne kadar? 7.8 milyar lira. Üçünün toplamı 32.6 milyar lira. Faize ne kadar gitmişti? 51 milyar" ifadelerini kullandı.

2015 bütçesinin 570 milyar olduğunu hatırlatan Ağbal, "119 milyar liradan 570 milyar liraya gelmiş. Faize ne kadar ödüyor? 2002 yılında 51 milyar lira. 2016 yılında sadece 56 milyar lira. 2002 yılında eğitim, sağlık ve yatırım toplamı faizin yanına yaklaşmıyor. 2016 yatırım giderleri 60 milyar lira. Tek başına faizden fazla mı? Eğitim giderleri 109 milyar lira. Sağlık giderleri 95 milyar lira. Üçünü topluyorum 264 milyar lira’’ şeklinde konuştu.

Bugün üçüncü köprü inşaatının son tabyasının atıldığını ifade eden Ağbal, birinci köprünün 1973, ikinci köprünün 1988 yılında yapıldığını söyledi. Bakan Ağbal, ‘’Marmara Projesi boğaz açısından önemli bir proje. Biz Yavuz Sultan Selim projesini bitirmişiz. Marmaray projesini bitirmişiz. Avrasya Tüneli dünyada bir ilk. Tek geçiş halinde karayolu ve metro geçişlerini kapsayan üç katlı İstanbul Tüneli. İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olsun. AK Parti demek mega proje demek, mega proje demek AK Parti demek. Ankara-Konya hızlı treni, Ankara-Eskişehir hızlı tren projesi, Ankara-İstanbul hızlı tren projesi. Hızlı tren projeleri mega proje oldu” dedi.

Ağbal, eskiden siyaset kurumunun temel atma törenleri olarak bilindiğini belirterek, “AK Parti dönemlerinde temel atma törenleri mi yapılıyor yoksa kurdela mı kesiliyor” şeklinde konuştu.

bakan-agbal-ak-parti-demek-mega-proje-demek.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler