Bakan Ahmet Arslan, Karayollarında Bölgeyi Değerlendirdi

Bakan Ahmet Arslan, Karayollarında Bölgeyi Değerlendirdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ziyareti kapsamında günün son buluşmasını Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirdi.

Kağızman ziyareti sonrasında Kars’a dönüş yapan Bakan Arslan, akşam saatlerinde Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın da katılımıyla Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nde bir program düzenledi. Toplantıya AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ilgili personelleri ve partililer katıldı.

Programın başında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’dan brifing aldı. Karayollarının çalışmaları hakkında bilgiler veren Kartal, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, yaklaşık 19.000 Km2’lik bir alanda, 3 ilin tamamını (Iğdır, Kars, Ardahan) ve 2 ilin de (Erzurum, Artvin) bir kısmını kapsadığını, 706.987 nüfusa sahip. 1.014 Km. devlet yolu, 335 Km. il yolu olmak üzere toplam 1.349 Km’lik Karayolu ağında 4 adet şube şefliği ve bağlı 6 adet Bakımevi ile hizmet verildiğini kaydetti.

42 yıl sonra açılan ilk bölge müdürlüğünün Kars’ta olduğunu ve bölge müdürlüğünün açılışından itibaren Kars ve çevresinde, ayrıca Ardahan’a, Iğdır’a katkı koyduğuna ve değer kattığına dikkat çekti.

Kars’ın fiziki görünümünün bölge müdürlüğüyle değişime uğradığını söyleyen Bakan Arslan, “Bugüne kadar projeler zaten takibimizdeydi. Bu takipler esnasında Sayın Başbakanımız bir hafta öncesine kadar Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın Kars bölgesine olan ilgisi katkısı yadsınamaz. Biz hangi projeyi götürdüysek san ki kendi iliyle ilgili bir projeymiş gibi bize destek verdi, arkadaşlara o yönde talimatlar verdi. Karayolları genel müdürlüğümüzde bölge müdürlüğümüzde dâhil bizim her talebimizi tabi imkânlar ölçüsünde yatırım programına girebildiği ölçüde sağladılar, yaptılar, yapmaya çalıştılar. Bu konuda yine Cevdet Yılamaz kalkınma bakanımızın da Kars’a yönelik Ardahan, Iğdır’a yönelik projelerle ilgili destekleri vardı. Ona da teşekkür ediyorum. Şimdi geldik bugüne. Bugün Kars’ın hamisi olan Sayın Binali Yıldırım artık başbakanımız. İnşallah bizler de onarlın 65. hükümeti olan kabine arkadaşları olarak bu bölgemizin üzerinde işin karar verici mercii olarak biraz daha duracağız. Selahattin Beyribey hocamız sadece bizim bakanaklıkla ilgili değil aşka bakanlıklarda da takip etmemiz gereken işleri Ankara’da takip etmek adına birlikte takip edeceğiz. Başka bölge müdürlüklerinde ödenek sıkıntısı olabilir. Ancak Kars bölge müdürlüğünde ihtiyaç yüksek olduğu için herhangi bir şekilde herhangi bir ödenek sıkıntısı olmayacak. Coğrafi şartlar nedeni ile inşaat sezonumuz kısa. Kısa sezonda işlerin bir an önce bitebilmesi adına kışın ihale hazırlıkları yapılsın ki yazın işler yapılsın demiştik. Bunun da vücut bulduğunu görüyoruz. Şimdi gayet güzel bir çok proje artık şu inşaat sezonuyla birlikte aşlar hale geldi. Bu sene inşallah karayolları olarak her üç ilimizde de bayağı bir mesafe alacağız. Çünkü biz hep söylüyoruz bu bölge ulaşım anlamında Kafkasların başkenti olacak. Olabilmesi için de bu ulaştırma koridorlarının bir an önce bitmesi gerekiyor. Ana koridorlar dışında ilçelerle ilgili ihtiyaçlarımızda da yine müteşekkiriz karayollarına. Bize her zaman destek oldu. Bugünden itibaren de biz onlarla birlikte inşallah yine ilimize ilçelerimize destek olacağız. Bu konuda şüpheniz olmasın ki ulaştırma koridorlarımızı bir an önce bitirip insanımızın gelişini ve ulaşımını kolaylaştırmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şantiye şehri olduğumuzu da göstereceğiz.” dedi.

“HİZMETİN YOLU AK PARTİ’DEN GEÇİYOR”

Bağımsız olarak ilk ziyaretinin kendi iline ve bölgesine olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, güçlü bir AK Parti’nin Türkiye’nin her yerine olduğu gibi Kars’a da hizmet ve yatırımlar getireceğini ifade etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“65. hükümet bir hafta önce kuruldu. 65. hükümette yer aldıktan sonra ulaştırma bakanı olarak sayın cumhurbaşkanı ve başbakanımıza eşlik etmek üzere Diyarbakır ve İstanbul, İzmir seyahatlerine eşlik etmiştim. Ancak bakan olarak bağımsız ilk ziyaretim elbette ki kendi bölgeme, kendi ilimeydi. Gelişimiz den değerlendirecek olursak bölge itibariyle Ardahan, Iğdır milletvekillerimizle birlikte Kars milletvekilleri olarak bölgeye gelmeyi arzuladık. Burada vermek istediğimiz mesaj vardı. Kars, Ardahan, Iğdır birlikte bölge olarak kalkınırsa anlamlı olur. Onun pekişmesi anlamında önemliydi. Hava limanından başlayarak gerçekten hemşerilerimizin olağanüstü bir ilgisiyle karşılaştık. Ak Partili olsun veya olmasın ama herkes biliyor ve görüyor ki hizmetin yolu Ak Parti. Hizmetin yolu Ak Partinin güçlü olmasından geçiyor. Güçlü bir Ak Parti her yere olduğu gibi buraya da hizmet getiriyor. O yüzden insanlarımızın teveccühü ilgisi gerçekten olağanüstüydü. Hepsi gururluydu. Ama aynı zamanda hepsi beklenti içerisindeydi. Yani bakanlık çıkartılmış. Kars artık bundan sonra daha fazla hizmet alır diye. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın ki güçlü bir başbakanla güçlü bir cumhurbaşkanıyla, güçlü bir kabineyle ve onun etrafında ki parlamentoda ki üyeleriyle inşallah biz iyi hizmetler edeceğiz. Bu hükümetin zaten hedefi icraat hükümetidir. İnşallah laf üstüne laf koyma değil taş üstüne taş koyma hükümeti. Biz de onun bir parçasıyız. Kars’ta güzel bir ziyaret oldu. Sayın valizle valilikte ile ilişkin istişarelerde bulunduk. Belediye bakanımızı ziyaret ettik. Sağolsunlar olarda gayet ilgiyle karşıladılar. Onlarla ilgili de yine yapabileceklerimiz varsa onarlı istişare ettik.”

“ASRIN PROJESİ”

Gün içerisinde yaptığı ziyaretlerde dilinden hiç düşürmediği Bakü-Tiflis- Kars Demir Yolu Projesi hakkında da açıklamada bulunan ve şantiye alanını da ziyaret eden Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada ise BTK’nın asrın projesi olduğunu belirtti. Bakan Ahmet Arslan, “BTK ülkemiz için çok önemli olan bir projedir. İlimiz için de önemli ama evvel emirde ülke genel menfaat geldiğine göre ülkemiz için çok önemli olan bir projedir. Arkadaşlarla birlikte orada değerlendirme yaptık. Ama herkes bilsin ki büyük projeler sadece şantiyelere gidilerek değil her ortamda takip ediliyor. Biz bu projeyi bugüne kadar olduğu gibi Kars milletvekilleri olarak bugünde inşallah bakan olarak zaten takip etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz Bakü-Tiflis- Kars Demir Yolu projesini bu sene sonunda tren işletmeciliğini aşmak. Kalan belki ayrıntılı bir takım şeyler olursa da onları da zaman içerisinde tamamlamak. Bu proje bizim için çok çok önemli. Asrın projesi. Kars’ın tarihini değiştirecek olan bir proje. Orta Asya’dan Avrupa’ya bütün yük ve ticaret hareketini sağlayacak olan bir koridorun tamamlayıcısı. Tek başına anlam ifade etmeyebilir. Ama tamamladığı koridor anlamında çok önemli bir proje. Dünyanın gıptayla baktığı bir projedir BTK.” şeklinde konuştu.

SILAH-İ RAHİM ÇOK ÖNEMLİ

Kars ziyaretini de değerlendiren Bakan Arslan, müjdeler vermeye, dualar almaya geldiğini vurgulayarak; ‘İbadetler, hizmetler ve davranışlar içerisinde olur.’ dedi. Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlçelerimizi ziyaret ettik. İlçelerimizde müjdelerimiz oldu. Bakanlık olarak, bakanlıklar olarak başka bakanlıların yapacağı işler ile ilgili de yine müjdelerimiz oldu. Sizlerle birlikte Kağızman ilçesine geçtik. Tabi Kağızman biraz daha farklı bakıyor. Biz Karslıyız elbette ki bizim için 7 ilçede bir. Ama oradan biri olmamız hasebiyle biraz daha değişik duygularla karşıladılar. Yoğun bir ilgi vardı. Bizim için sılah-i rahim çok önemli. Büyüklerimizden gördüğümüz hem sılah-i rahim önemli hem de büyüklere saygı göstermek büyüklerin ularını almak önemliydi. O yüzden sizlerde eşlik ettiniz. Babamızı ziyaret ettik, elini öptük, duasını aldık. İnşallah herkes annesinin babasının duasını alacak. İbadetler, hizmetler ve davranışlar içerisinde olur. Bu da önemli bir mesajdır. Biz bugüne kadar hizmette hiç kusur etmedik. Bugün de onun tamamlayıcısı olarak babamızı ziyaret ettik. Kağızman’da kesik köprü yolu her zaman konuşmuştuk. Çok önemliydi. Sıcak asfaltıyla ilgili bir sıkıntı vardı. Yine karayolları bölge müdürlüğümüze ve bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Onun asfaltını da dökmüşlerdi. Bugün çizilmişti ve gerçekten bir şaheser gibi duruyor orada.”

EĞER YOL HARİTANIZ BELLİ İSE HEDEFE İLLA Kİ ULAŞIRSINIZ

Kars ziyaretinin son programını Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yapmasındaki nedenin Kars’ın değil, Kars, Ardahan, Iğdır’ın bütün projelerini masaya yatırmak olduğunu, bundan sonra ki perspektifte yapacak projelerin istişare edilmesi olduğunu kaydeden Bakan Arslan, “Hangi projelerin bir an önce bitmesi gerektiğini konuştuk. Çünkü projeleri de kendi içerisinde öncelikleşmemiz gerekiyordu. Önceliklerken de bütün ilin menfaatini sağlayan, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ana koridorları bir an önce ondan sonrakileri de devamında bitirmek üzere istişarelerde bulunduk. Başka hangi koridorları gelecekte yapabiliriz onları konuştuk. Benim açımdan da ilimizde bizimle birlikte paydaş olan milletvekillimiz, teşkilat arkadaşlarımız ve sayın valimiz kaymakamlarımız birlikte de çok güzel bir çalışma oldu. Her zaman söylüyoruz. eğer yol haritanız belli ise hedefe illa ki ulaşırsınız. Ama yol haritanız yoksa hedefiniz yoksa bir yola gidersiniz belki çok yol almış gibi gözükürsünüz. Ama hedefe erişemezsiniz. Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmiş olursunuz. Dolayısıyla sadece ulaştırma alanında değil diğer alanlarda da biz ne kadar çok proje üretirsek ilimizin projelerini gelecek kafamızda şekillenen Kafkasların başkenti Kars’a uygun projeleri ne kadar çok ortaya koyarsak ve onların peşinden ne kadar çok hızlı koşturursak inşallah ilimizde, bölgemizde uğrunda kalkınacak. İnşallah her geldiğimizde biz müjdelerle, bitmiş projeleri inceleyerek, yeni projeleri başlatarak bu süreçleri birlikte yaşayacağız. İlgi alaka için ben özellikle hemşerilerime çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere de çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoğun bir programdı. Programın sarkmaması adına olağanüstü bir gayret vardı. Sizleri de biraz fazla yorduk. O yüzde teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin.” diye konuştu.

“BİNALI YILDIRIM’DAN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ”

Binali Yıldırım gibi cumhuriyet tarihinde en uzun soluklu bakanlık yapmış bir bakandan bakanlığı devraldığını söyleyen Bakan Arslan, bu görevin haklı gururunu yaşadığını fakat çalışmaların çok daha yoğun ve beklentilerin yükseldiğini hatırlattı. Bakan Arslan, daha çok çalışarak, yeni projeler ve hizmetleri hayata geçireceğini dile getirerek; “Bütün bakanlıklar dâhil bugüne kadar AK Partinin yüzünü ağartan başarılı birkaç sektör sayarsanız onarlın başında gelenlerden biri olan ulaştırma bakanlığı görevini ondan devraldım. Ve yine gerçekten dünyaya mal olmuş bir ulaştırma bakanıdır, bakanıydı. Bunu nereden biliyorum. Ekibinde olmaktan gurur duyduğumu ifade etmiştim. Onun ekibiyle birlikte dünyanın birçok yerinde büyük projeleri tartışırken ve konuşurken Binali Yıldırım ufkunun ne kadar geniş olduğunu, ne kadar pratik zekâlı olduğunu biliyordum. O ekipte yer almaktan gurur duyuyorum. Ama değişen bir şey yok. Şimdi ulaştırma bakanlığı görevini devraldık. Fakat o yine bizim ağabeyimiz, yine bizim önümüzde, yine ekibin başı. Başbakan olarak ekibin başı. İnşallah biz ekip ruhuyla 65. hükümet olarak çok güzel şeyler yapacağız. Ve bunun da tabi olmazsa olmazı kurucu genel başkanımız doğal liderimiz ve bugün cumhurbaşkanımız, bize güç katan cumhurbaşkanımızla birlikte yol alıyor olmak çok güzel bir duygu. Ulaştırma bakanlığı dışarıdan kolay gözükebilir. Çünkü çıtası ve bayrağı çok yukarıda. İnşallah çıtayı ve bayrağı aşağı düşürmeyeceğiz. Ona hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama hedefimiz daha yukarılara taşımak tabi ki 100 bin kişilik ulaştırma bakanlığı ailesiyle. Ulaştırma bakanlığında 100 tane çalışma arkadaşım, paydaşım var. Onlarla birlikte inşallah güzel şeyler yapacağız. Büyük bir gururdur. Yani Banali Yıldırım gibi başbakandan direkt bakanlığı devralmak açıkçası çok büyük bir gururdu.” cümlelerini kullandı.

“BTK, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Bakan Arslan, son olarak Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilişkin dünyanın ilk 10 ekonomisinde yer almak için BTK’nın büyük bir rolü olacağına değinerek, şunları söyledi:
“Demir yolu anlamında bir Rusya üzerinden Asya’dan Avrupa’ya giden kuzey koridoru var. Birde Hazar’ın güneyinden İran üzerinden yine Avrupa’ya giden güney koridoru var. Ama önemli olan ve daha kestirme olan Türkiye üzerinden gidecek olan orta koridoru oluşturuyoruz Bakü- Tiflis- Kars demir yolu projesiyle. Bir başka eksik halkası vardı Marmaraydı. Zaten Marmaray gurup projemizi tamamladık. Bakü- Tiflis- Kars ve Marmaray birilikte bu orta koridoru tamamlıyor. Ancak tek başına anlamlı mı? Kars’a hızlı trenin gelmesi ve Bakü- Tiflis- Kars ile buluşması Kars üzerinden Iğdır, Nahçivan’a ve İslamabad’a kadar gidecek. Güney Asya’ya da gidecek. Yen bir koridorla entegre olması bunu çok çok önemsiyoruz. Önümüzde ki dönemde en büyük hedeflerimizden birisi bölgemiz açısından budur. Bu bölgede bunları taçlandıracak olan Kars lojistik merkezidir. Kars lojistik merkezinin de yeri belli. Bütün etütler yapıldı uygulama projeleri hazırlandı. Şuan da uygulama projeleri onaylanama aşamasında. Ve bu haziran ayı içerisinde inşallah lojistik merkezinin ihalesine çıkacağız. Muhtemel ki kamu ihale kurumu Temmuz ortalarında ona da bir ihale tarihi verecek. Teklifleri alarak inşallah bir an önce sonuçlandırıp inşaatına başlayacağız. Bütün bunlar birlikte anlam ifade ediyor. Artık herkesin kafasına göre taşıma yapması, parçalı parçalı çalışması bir anlam ifade etmiyor. Eğer dünya da ki ulaştırma koridorlarıyla entegre bir şekilde taşımacılık yapıyorsanız, taşımacı türlerinin hepsi birbiriyle uyumlu ve ahenkli çalışıyorsa işte bunun adı gerçek anlamda lojistik. Ve onun adı gerçek anlamda lojistik yaparsanız ekonomik anlamda ticaretten kalkınırsın. Bu da yetmez sosyal olarak ülkeler insanlarını birbirine yaklaştırmak adına da önemli katkılar koyacaktır bu projelere. Bu konuda inşallah Türkiye’nin büyük projelerinde olduğu gibi bu bölgenin projeleri de bir an önce bitecek. Ve ülkemizin kalkınmasına 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi arasında er almasından da çok ciddi katkı koyacaktır.”

Bakan Arslan, program sonrasında AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beuribey ve Kars Valisi Günay Özdemir birlikteliğinde gece saatlerinde özel uçakla Ankara’ya geçti.



kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler