Bakan Ahmet Arslan'ın Kars Ziyareti Değerlendirmesi!

Bakan Ahmet Arslan'ın Kars Ziyareti Değerlendirmesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşmak ve Karslılar ile bir araya gelmek için bugün Kars'ta bir dizi ziyaret düzenledi.

Bakan Arslan düzenlenen ziyaretlerin ardından havayolu ile Ankara'ya gitmeden önce Kars Harakani Havalimanında gazetecilere Kars Ziyaretini değerlendirme açıklamasında bulundu. 

Bakan Arslan'ın değerlendirme açıklaması şöyle:

Ramazan Bayramı ülkemiz için insanlarımız için inşallah hayırlara vesile olması temennisi ile bugün insanlarımızla hasbihal ettik, bayramlaştık. Coşkulu programlar oldu sizlerde takip ettiniz. Gerek Kars'ta gerek baba ocağında sıla-i rahim yaptık. Arkadaşlarımızla dolu dolu bir gün geçti. BAyram tadında bizim açımızdan bir bayram oldu. Rabbim bu anlamda inşallah insanlarımızın bayramda da huzurlu bayram tadında bir bayram geçirmesini nasip eylesin diliyorum. Kars her zaman ki gibi coşkulu, bayramı da coşkulu kutladık. Bizde bugün baba ocağında onlarla birlikte bayramı kutlamış olmaktan gerçekten ziyadesiyle memnun olduk. İnşallah Ankara'ya dönüyoruz, hayat durmuyor bu sefer başka illerde başka yerlerde de programalara devam edeceğiz. İnşallah bayram Karsımız için Ülkemiz için insanlarımız için hayırlara vesile olsun. 

Yaralı askerimizi, gazimizi ziyaret ettik. Gerçekten çok iyiydi. Üniversitemizde doktorlarımız gayet başarılı müdahaleler yapmışlar. Durumu çok çok iyi. Bir iki gün içerisinde taburcu olacak inşallah. Gazimize geçmiş olsun derken onun nezdinde bütün gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Silahlı kuvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin, korucularımızın mücadelesi takdire şayan. Bizim bildiğimiz birşey, Türk askerinin, Türk polisinin, Türk güvenlik güçlerinin hatta Türk insanının vatanı için gözünü kırpmadan seve seve şehit olmaya gittiğini biliyoruz. Ancak bütün dünyada bilmeli ki Türk insanı vatan söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyor. Nitekim arkadaşlarımızda bu anlamda başarılı bir operasyon gerçekleştirmiş, operasyonda yaralanan iki gazimiz vardı. Bir gazimizin durumu gayet iyi GATA'da bir tanesi de Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bizde ziyaret ettik. Bu vesile ile de doktor arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hasan Harakani bzim gerçekten manevi hamimiz. Kars için, İslam Coğrafyası için bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizde manevi hamimizi ve yine manevi hamilerimizi layıkıyla yaşatmak anlamında fiziksel alanları da iyileştirme gayretlerimiz devam ediyor. Gazi Kars'ın, Marka Kent Kars'ın Kalesi ile birlikte, Beylerbeyi Sarayı ile birlikte Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orjinaline kavuşturmak, marka kent kimliğine uygun bir hale getirmek üzere gayretlerimiz devam etmektedir. Bu konuda gerek ben, gerek sayın Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, gerek İl Başkanımız, arkadaşlarımız ve elbette ki mülki idari amirimiz sayın Valimiz ile birlikte en iyisi nasıl olur onun gayreti içerisindeyiz. Bir çalışma yapılmış, bir noktaya gelmiş bu konuda doğrudur diyenler var, yanlıştır diyenlerde var. Herkes kendi kanatini söylüyor. Ama geldiğimiz nokta da biz şunu yapmak istiyoruz. İstanbul Teknik Üniversinden gerçekten bu işin ehli ve uzmanı olan bir hocalar ekibi gelecek. Bunu biz milletvekilleri olarak konuştuk, arkadaşlar tamam dediler. Bayramdan sonra hocalarımız gelecek gerekli çalışmaayı Valimiz ile birlikte yapacaklar. Hocalarımızın bu işin uzmanlarının vereceği karara göre bizde adımlar atacağız. Elbette ki en iyisi olsun istiyoruz, bizim görüşümüze göre en iyisi farklı çıkabiliyor fakat uzmanların görüşü bu konuda çok önemli. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden bu işin uzmanı hocalarımız gelecekler, incelemelerde bulunacaklar Vali bey ile birlikte çalışmayı yapacaklar. Devamında biz milletvekilimiz ile birlikte istişare edip ona göre en doğru olan ne ise onu yapacağız. Karslı bu konuda müsterih olsun ki Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin kıymetini bilen bir kent var, kıymetini bilen bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan var. Onlarda bu konuda çok hassas, bizde bu konuda çok hassasız. Biz değerimizin farkındayız. Değerimizi daha çok nasıl duyururuz onun peşindeyiz. Orada herhangi bir hata yapma lüksümüz de yok, isteğimiz de yok. İnşallah en iyisini yapacağız. 

bakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(1).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(2).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(3).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(7).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(4).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(6).jpgbakan-ahmet-arslanin-kars-ziyareti-degerlendirmesi!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler