Bakan Arslan 18. koridorun eksik halkasını ziyaret etti

Bakan Arslan 18. koridorun eksik halkasını ziyaret etti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyerek, çalışanlar ile sohbet etti.

Bakan Arslan burada gazetecilere yaptığı konuşmasında, Türkiye'de doğu-batı ile kuzey-güney aksında birçok alanda belirlenen ana koridor olduğunu dile getirerek, bu ana koridorları yaparken elbette ki hedeflerinin ülkemizin Asya ile Avrupa arasında özellikle orta koridoru pekiştirerek ticaret ve taşımacılık anlamında tercih edilebilir olmasını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Bakan Arslan, Rize'den, Artvin, Ardahan, Kars, Digor, Iğdır, Ağrı üzerinden İran'a, Van'a Irak'a kadar inen 18. koridorun eksik halkası olan Kars-Digor-Tuzluca arasındaki bölünmüş yol yapımındaki şantiyeyi ziyaret ettiğini, inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgede geçen sene 27 kilometre binder seviyesinde bölünmüş yolu sıcak asfalt olarak yaptıklarını, bu sene 13 kilometre daha asfalt yol yapacaklarını, önümüzdeki yıl Digor-Tuzluca arası eksik olan kısımlarını tamamlayarak 18. koridorun bölünmüş yol olarak eksik halkasını tamamlamış olacaklarını söyledi.

bakan-arslan-18.-koridorun-eksik-halkasini-ziyaret-etti-(1).jpgbakan-arslan-18.-koridorun-eksik-halkasini-ziyaret-etti-(2).jpgbakan-arslan-18.-koridorun-eksik-halkasini-ziyaret-etti-(3).jpgbakan-arslan-18.-koridorun-eksik-halkasini-ziyaret-etti-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler