Bakan Arslan: Temel Atmalara Zaman Bulamıyoruz

Bakan Arslan: Temel Atmalara Zaman Bulamıyoruz

Bakan Arslan, "Bunun gibi çok proje var ama gerçekten temel atmaya zaman bulamıyoruz ama hemşerilerimizin hiç şüphesi olmasın biz yine sıklıkla Kars’ta olacağız." dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karakurt - Erzurum il sınırı 2. kısım yolu temel atma töreni ve Kafkas Üniversitesince düzenlenen 3. Uluslararası Ebul Hasan Harakani Sempozyumuna katılmak için geldiği Kars’ta Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Vali Rahmi Doğan’dan kısa brifing alan Bakan Arslan daha sonra Karslılara gazeteciler marifetiyle açıklamada bulundu.

Sık sık memleketi Kars’a gelerek her kesle hasbıhal ederek durum tespiti yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bakan Arslan, bu mutluluklardan birisinin de bugün Kars - Erzurum il sınırı 2. kısım yolunun temel atma töreni olduğunu belirtti.

23 kilometresi Kars tarafı, 23 kilometre tarafının ise Erzurum tarafı olmak üzere toplamda 46 kilometre yola kavuşacak olmanın bölgemiz için son derece önemli olduğunu da söyleyen Bakan Ahmet Arslan: “46 km’lik bir güzergâh. Önemli olan şu ki Aras Vadisinden yolu çıkarıyoruz çok daha düzgün çok daha yüksek standartlı bölünmüş yol sıcak asfalt haline getiriyoruz. Az öncede bu ayrıntıları söyledik çok önemli olan bu coğrafyanın bu topografyanın bize izin verdiği oranda değil adeta tünel çıkıyorsa tünel, viyadük çıkıyorsa viyadüklerle gerçekten çok güzel çok yüksek standartlı yol yapıyoruz.  O yüzden de 23 km’lik güzergahta 4 tane büyük viyadük var en yükseği 117 metre olmak üzere yine en büyüğü 566 metre olmak üzere gerçekten 4 tane önemli bir viyadük var. Bu projeyi çok çok önemsiyoruz. Erzurum - Kars arası tabi Sarıkamış ta dahil olmak üzere eksik olan bölümü sıcak asfalt olarak tamamlamış olacağız. Bir ana koridorun eksik halkasını tamamlamış olacağız.”

Bunun gibi çok proje var ama gerçekten temel atmaya zaman bulamıyoruz ama hemşerilerimizin hiç şüphesi olmasın biz yine sıklıkla Kars’ta olacağız. Sıklıkla projeleri başlatıp bitirmeye devam edeceğiz. Tabi köy yerleriyle ilgili değerli valim söyledi. Biz milletvekilimizle, teşkilatımızla beraber özellikle köylülerimize bir sözümüz vardı. Asfalt oranı çok düşük olanı da satıh kaplama, bundan sonra satıh kaplama yapmayacağız. Satıh kaplama miktar olarak çok yapılıyor gibi gözüküyor ama ömrü uzun oluyor ve kalıcı olmuyor. Dolayısıyla kalıcı olması uzun ömürlü olması ve yüksek standartlı olması nedeniyle bundan sonra sıcak asfalt yapacağımızı söylemiştik. O sözü de özellikle bu sene 2017 de büyük bir yerine getirmiş olmanın memnuniyetini duyuyoruz, hazzını duyuyoruz. Gerçekten köylülerimizle konuştuğumuzda her biri tek tek teşekkürlerini, minnetlerini iletiyorlar.  Beni arıyorlar, vekilimizi arıyorlar, il başkanımızı veya valimizi arıyorlar minnetlerini iletiyorlar ama asıl biz onlara minnetlerimizi iletiyoruz ki onların bu güçlü desteği bizi güçlü bir şekilde hizmet etme şansı tanıyorlar. 

Bizde onlara hizmet ediyoruz nitekim söylediğimiz o “Halka hizmet hakka hizmettir” distürüyle çalışıyoruz. Özel İdareye oluşturduğumuz kaynak çerçevesinde yapılan 230 km çok çok önemli hiç sıcak asfalt köy yolu yokken 230 km yol yapılmış olması önemlidir. Kara yolları marifetiyle ana ağ dışında ağa aldığımız yollar çerçevesinde 7 km yapılmış olması önemli ancak önümüzde ki yılda ağa alma çerçevesinde yapacağımız çalışmalar ve özel idaremizin de yapacağı çalışmaları düşünürseniz inşallah bu miktar çak daha artacak. İnsanımızın yaşam seviyesi konforu çok daha artacak erişimi ulaşımı kolaylaşacak bu aynı zaman da şehrin ilçeleriyle köyleriyle bağlantılarını güçlendirecek hale gelmesi nedeniylede hem köyde ki işinden vazgeçmemesi hem şehirdeki işini halletmesi bir anlamda büyümesi anlamına geliyor.

O yüzden emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür diyorum. Tabi sadece bu çalışmayla yetinmeyeceğimizi herkes biliyor. Başka birçok proje yapıyoruz ve önemli bir günün arifesindeyiz. 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü iki gün kaldı. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bir sonra ki günde Kars’ın kurtuluşu 30 Ekim ebetteki tekrar kurtuluş günlerini rabbim yaşatmasın öyle günler nasip etmesin. İçerde ve dışarıda olmak üzere birçok insan ve ülke devletimizin bekasına ve birliğine helal getirmeye çalışıyor ama biz onlara inat dik ve birlikte durarak milletimizle birlikte cevabını veriyoruz. Kurtuluş zamanında verdiğiz mücadeleyi ondan 100 yıl sonra 15 Temmuz’da dünya ya ve herkese verilen en güzel mesajdır cevaptır. Onu iyi bilsinler ki o tür mücadeleyi vermekle karşı karşıya getirmesinler ama bu millet gösterdi ki eğer bu ülkenin istikbaliyle ilgili sıkıntı oluyorsa top yekun meydanlara iniyor ve inmeye devam edecek bunu söyleyeyim tekrar 30 Ekim’i de bu anlamda tüm hemşerilerim için kutluyoruz." dedi.

bakan-arslan-temel-atmalara-zaman-bulamiyoruz-(1)-001.jpgbakan-arslan-temel-atmalara-zaman-bulamiyoruz-(2)-001.jpgbakan-arslan-temel-atmalara-zaman-bulamiyoruz-(3)-001.jpgbakan-arslan-temel-atmalara-zaman-bulamiyoruz-(4)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler