Bakan Arslan'a 10 Yaşındaki Kız Milletvekili Olmak İstediğini Söyledi

Bakan Arslan'a 10 Yaşındaki Kız Milletvekili Olmak İstediğini Söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 10 yaşındaki Nazlı Gül, milletvekili olmak istediğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a milletvekili yaşını 18'e düşürdüğü için teşekkürlerini iletmesini istedi.

Kanal Tokat Projesinin temeli törenin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar karayolunun açılış törenine katıldı. Tören alanı girişinde 10 yaşındaki Nazlı Gül, Bakan Arslan’a, “Milletvekili olmak istiyorum. 18 yaşına indirdiğiniz için teşekkür ederim” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiğini söylemesini istedi.

Törende konuşan Bakan Yılmaz, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan yolun Tokat’tan başlattığı için ulaştırma bakanına teşekkür ederek, “Kardeşlerim güzel bir pankart yazmış “Bakanım vur pençeni dağlara Niksar Ünye arası dönsün duble yollara” yapar mı bu bakan hiç şüpheniz olmasın yapar. Ben öyle tüneller, yollar yaptığını gördüm ki 80 yılda yapılan tünel uzunluğu 50 kilometre bu dönemde yapılan 300 kilometre kaç kat 6 kat” dedi.

Çamlıbel tünelinde ihale süreci başlatılıyor

Bakan Arslan da, Niksar-Ünye arası proje bittiğini ihale sürecini başlatacakları müjdesini vererek, “Böylece Karadeniz’i Akdeniz’e Tokat üzerinden Sivas üzerinden bağlamış olacağız. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Bir önemli proje daha Çamlıbel tüneli. Onunda proje çalışmaları, sondaj çalışmaları yapıldı. Nihayetinde Ankara’da gerekli çalışmalar yapıldı. Artık sıra ihalesine geldi, ihale sürecini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Almusun içerisindeki 1,5 kilometrelik yol sıcak asfalt yapılacak. Sonra da Almus-Tokat yolu projesi başlatılıyor” diye konuştu.

Yeni Tokat Havalimanı projesi

Bakan Arslan, Yeni Tokat Havalimanı projesini değerlendirerek, “Tokat Havalimanın mevcut konumu ve pistinin yetmediğini biliyoruz. Havayolu şirketlerinin elinde küçük ölçekli uçak olursa gerçekleşiyor. Sayın Başbakanımızın Bakanlığı döneminde sözü verildi ve buraya geldiğinde de söylendi yatırım programına koyduk. Yatırım programına konulması önemli. Eskinden de yatırım programına konuluyordu ama sadece konuluyordu. Ama şimdi öyle değil yatırım programına koyduğumuz bir işi sonuna kadar takip edip bir kaç sene içerisinde hizmetinize sunuyoruz. Tokat’ın yeni havalimanı yeri ile ilgili olarak projeler başladı. İnşallah kısa zamanda yapım ihalesine çıkarak Tokatlının hizmetine yeni hava limanını sunmuş olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin her alanda 3-4 kat büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Arslan, “Buda yetmiyor etrafındaki milyonlarca insana hamilik ediyor. Oda yetmiyor dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur varsa onlara el uzatıyor. Dolayısı ile vesayet odakları, bürokratik oligarşi olmasa idi eğer AK Parti olarak 15 yıl paçalarımızdan asılanlar olmasaydı ve tek merkezden yürütme görevini yerine getiren bir hükümet sistemi olsaydı inanınki bugün Tokat’ta 2 milyarlık iş yapmayı değil 4-5 milyarlık iş yapmayı konuşurduk. İnanı ki 2023 hedeflerini bugünden yakalamış sonrasını konuşur olurduk. Siz bize bu kadar güçlü destek verdikçe siz bize bu kadar hizmet yapma sorumluluğunu yüklediğiniz müddetçe siz 15 Temmuz da millet olma şuuru ile meydanlara indiğiniz gibi bundan sonra istikbalimizin ve istiklalinizin geleceğimizin arkasında durduğunuz sürece biz hizmetleri çok daha hızlı ve büyük yapabilir hala geleceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 12 kilometrelik yolun açılışı gerçekleştirildi.

bakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(1).jpgbakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(2).jpgbakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(3).jpgbakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(4).jpgbakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(5).jpgbakan-arslana-10-yasindaki-kiz-milletvekili-olmak-istedigini-soyledi-(6).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler